Як відновити загублений поліс ОСЦПВ

У цій статті розглянемо, що робити, якщо втратив страховку на машину. Для початку нагадаємо, що наявність страхового поліса є обов'язком для водія.  Водій автотранспортного засобу несе відповідальність за керування автомобілем без поліса автоцивілки згідно чинного законодавства.  Не всі водії хочуть оформляти поліс ОСЦПВ  Також водій може випустити з уваги і не помітити, що у нього закінчилася дія поліса автоцивілки.  І в тому, і в іншому випадком Вам доведеться заплатити штраф у розмірі від 450 грн.  до 850 грн.

Нагадаємо вам, що поліцейський, який вас зупинив на дорозі, має право перевірити наявність поліса і оформити протокол за його відсутність лиш в двох випадках:

 • при складанні протоколу про порушення правил дорожнього руху;

 • при оформленні дорожньо-транспортної пригоди.

Якщо ви оформили електронний поліс ОСЦПВ, то для перевірки поліса поліцією, його достатньо пред'явити на смартфоні або ж планшеті.  Ми рекомендуємо навіть, якщо ви оформили поліс в електронному вигляді, роздрукувати його, щоб він завжди був у Вас в автомобілі.  Так, для перевірки поліса поліцією автоцивілку можна подивитися в базі МТСБУ або пред'явити на смартфоні або ж планшеті, але, щоб не було казусів і нервування з дорожньою поліцією краще все передбачити за раннє, і мати при собі паперову версію поліса.

Якщо втратив паперовий страховий поліс ОСЦПВ

Якщо ви втратили паперовий поліс ОСЦПВ, Вас необхідно звернутися в страхову компанію поліс, якій ви придбали, щоб почати процедуру його відновлення.  Після заповнення бланка заяви про видачу дубліката поліса страхова компанія перевипустить вам поліс.  Всі дані в страховому полісі будуть вказані такі ж, як і в загубленому полісі, в тому числі і дати дії поліса.  Дублікат поліса мати таку ж юридичну силу, як і оригінальний поліс автоцивілки.

Якщо втратив електронний поліс ОСЦПВ

Як бути, якщо ви випадково видалили/втратили електронний поліс ОСЦПВ.  Відновлення електронного поліса відбувається набагато простіше: його можна запросити заново там, де ви його купували.  І Вам заново вишлють поліс автоцивілки на вказаний в полісі електронну адресу.

Ще хочемо нагадати, що є такий прекрасний додаток держпослуг як «ДІЯ», в якому також можна перевірити валідність поліса автоцивілки.

Якщо ви є власником або зареєстрованим користувачем транспортного засобу, на який оформлений поліс, то в «ДІЯ» буде видно дані про полісі ОСЦПВ.  Пошук відбувається по держномер транспортного засобу.  На жаль, якщо ви не є власником або зареєстрованим користувачем, то програма не покаже дані про оформлених полісах страхування автоцивілки.

Для того, щоб перевірити дані про поліс автоцивілки, додаток запитує інформацію в Моторно-транспортному бюро України (МТСБУ).  Статус поліса ОСЦПВ відображається біжучим рядком на картці вашого техпаспорта.  І далі все просто: якщо рожева рядок - страховий поліс дійсний, а якщо рядок жовта, то він не дійсний.  Документ також відображає назва страхової компанії, в якій ви купили поліс автоцивілки.

Потрібно також відзначити, що якщо ви купили поліс автоцивілки сьогодні, то в додатку «ДІЯ» ви зможете його побачити тільки на наступний день, тому що бази даних синхронізуються протягом ночі.

І хочемо ще кілька слів сказати про переваги електронного полісу.  По-перше, він дешевше коштує, ніж паперовий.  По-друге, вам не потрібно ні куди їхати, можна все оформити швидко де б ви не знаходилися, головне, щоб інтернет працював.  По-третє, купуючи поліс онлайн є можливість порівняти кілька пропозицій від різних страхових компаній і вибрати той, який вам найбільше підходить.

Підтвердити наявність поліса тепер можливо хоч з планшета, хоч зі смартфона.  А смартфон завжди з вами, а паперовий поліс можна легко втратити або ж забути.  Купити поліс автоцивілки з повною безпекою і надійністю, а так само за вигідною ціною ви можете на нашому сайті https://britishinsurance.com.ua/osago.  Порівнюйте ціни, вибирайте найкращі для вас умови і з повною безпекою робіть покупку.

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

Приємних Вам поїздок без пригод!

Новини по темі: