ОСЦПВ: як перевірити, чи справжній поліс

Сьогодні поліс обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності власників транспортних засобів можна оформити двома способами. Купити у паперовому чи електронному вигляді. При цьому вони мають однакову юридичну чинність.

Чому потрібно автоцивілку перевірити:

• Перевірка потрібна при покупці автомобіля.

• Перевірка у разі ДТП наявності поліса у винного. Не варто вірити словам.

• Якщо ви забули дату оформлення вашого поліса, щоб не «заробити» штраф під час перевірки поліцією чи ДТП.

• Перевірка при сумніві після покупки.

Як відрізнити справжній поліс від підробленого?

На жаль, у нас в країні ще збереглася можливість для шахраїв підробляти поліса автоцивілки для заробітку на людях, і особливо тих, які вважають, що можна заощадити на купівлі якогось дешевого поліса. Просто переконатися у справжності паперового бланка: він зі спеціальними знаками, печаткою та мають QR-код.

Ще простіше і надійніше, якщо ви вже прийняли для себе рішення купувати автоцивілку онлайн і потім перевірити електронний поліс ОСЦПВ. Це проста та повністю надійна перевірка за допомогою доступу до реєстру МТСБУ.

Важливо: обидва види документів мають QR-код. Гідність поліса, купленого вами онлайн - він відразу ж при вашій покупці потрапить до бази МТСБУ, і ви його відразу побачите

Як перевірити поліс ОСЦПВ. Перевірити поліс ОСЦПВ за держномером

Як перевірити поліс ОСЦПВ за номером автомобіля. Найзручніше і є ОСПЦВ онлайн перевірити. Вбийте в Google: «перевірити поліс ОСЦПВ МТСБУ». Або зайдіть на сторінку сайту МТСБУ: https://policy-web.mtsbu.ua

• Вибирайте критерії перевірки: «Перевірка за номером автомобіля» та «Шукати за номером ТЗ».

• Внесіть номер вашого авто під час перевірки за держномером і лише у поєднанні цифр та літер і не вносите інші знаки.

Якщо ви тільки купили поліс, внесіть дату, з якої він починає діяти, і пам'ятайте, що реєстрація поліса в базі МТСБУ може тривати від одного до п'яти днів.

Система покаже вам основну інформацію про страховика компанії, чий поліс ви купували, а також у якій застрахований автомобіль, а також інформацію про ваш автомобіль.

Перевірити справжність поліса ОСЦПВ за номером самого поліса

Вам потрібно просто клацнути по правому вікну вибору за критеріями поліса – «Номер поліса ОСЦПВ». Ввівши номер без помилок, ви отримаєте вигляд самого поліса.

Перевірити поліс ОСЦПВ з вина авто

Ви також можете перевірити ОСЦПВ на спеціальному сайті МВС: Головний сервісний центр і зайти до кабінету водія https://hsc.gov.ua/elektronnij-kabinet-vodiya/

Але для цього вам потрібно авторизуватись у кабінеті водія. Одна з послуг - це перевірка наявності страховки, у тому числі за VIN-кодом - набором з 17 цифр. У ньому міститься інформація про марку машини, її характеристики та рік випуску.

І так страховка онлайн має важливі для вас переваги:

• Швидке оформлення та вигідніші ціни.

Електронну автоцивілку вам не втратити, і поліція легко перевіряє її наявність.

• Перевірити цю електронну страховку швидко та її наявність у базі МТСБУ стовідсоткове, після вашої покупки його.

Заходьте на сторінку Британського сайту-агрегатора British Insurance, порівнюйте ціни та купуйте поліс з повною справжністю та надійністю.

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

Найчастіші запитання

Як перевірити чи є страховка на авто?

Дуже просто. Якщо ви ніколи не страхували машину, її немає. Якщо договір було укладено, і ви не пам'ятаєте, чи діє він чи ні, тобто кілька варіантів прибрати сумніви.

Якщо це договір КАСКО. Як правило, страхові компанії самі повідомляють клієнту про швидке завершення договору добровільного страхування автотранспорту (КАСКО), про зміну умов страхування, можливу зміну ціни. Оскільки ця страховка не дешева, страховики дуже зацікавлені в утриманні клієнтів і залученні нових.

Якщо це поліс "автоцивілкии" або ОСЦПВ. Це обов'язковий вид страхування та всі укладені за ним договори реєструються у Централізованій базі Моторного (транспортного) страхового бюро України. Для цього слід зайти на сторінку сайту МТСБУ: https://policy-web.mtsbu.ua.

Вибрати критерій перевірки: за номером автомобіля чи за номером договору. Ввести дані та перевірити дійсність поліса. Якщо поліс був куплений щойно, краще ввести і дату, з якої він починає діяти.

Система покаже власника поліса, термін його дії та назву страхової компанії, яка його продала, та виконуватиме за ним зобов'язання.

Яка страховка потрібна для авто в Україні?

В Україні, як і в багатьох інших країнах, є три основні види страхування автотранспорту.

Перший – Добровільне страхування автотранспорту або КАСКО. Тобто. власник страхує свій транспорт від усіх можливих ушкоджень. Ціна такої страховки залежить від бажання автовласника убезпечити свій транспорт.

Другий - обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності, скорочено "автоцивілка". Поліс, що дозволяє водієві зняти з себе відповідальність за матеріальні збитки, які можуть бути завдані життю, здоров'ю або майну постраждалим від його дій у ДТП.

Третій – "Зелена карта" - міжнародний сертифікат обов'язкового автострахування відповідальності водія, аналогічний "автоцивілки" тільки за кордоном. Його наявність також є обов'язковою згідно із законом при перетині кордону. Вартість визначається Моторним (транспортним) страховим бюро України та залежить від курсу євро до гривні.

Як перевірити поліс ОСАЦВ?

Принцип перевіряй, але перевіряй, ще нікому не завадив. Тому якщо з'явилося бажання чи необхідність перевірити поліс "автоцивілки" на достовірність зробити це можна кількома способами.

Перший – зайти на офіційний сайт Моторного (транспортного) страхового бюро України https://policy-web.mtsbu.ua. Ввести дані поліса чи номер транспортного засобу та отримати всю необхідну інформацію.

Другий – якщо є проблеми з інтернетом, можна зателефонувати на гарячу лінію МТСБУ 0-800-608-800 та отримати необхідну інформацію у оператора.

Третій - зчитати QR-код з поліса ОСЦПВ.

Новини по темі: