Українців вже чекають 39 країн

Пандемія Covid-19 внесла серйозні зміни в звичне життя громадян усього світу.  Вперше для багатьох любителів подорожей бажані поїзди стали недоступні через закриття кордонів для всіх громадян певної країни.  Потроху ця ситуація починає змінюватися.

Так на 21 липня наших громадян вже готові прийняти 39 країн: Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Великобританія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея, Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі  , Кенія, Замбія, Танзанія, Бурунді, Сейшельські острови, Багамські острови і Ліван, Болгарія, Словенія, Об'єднані Арабські Емірати, Ірландія, Мальдіви, Антигуа і Барбуда, Еквадор, Ямайка, Камбоджа, Коморські острови, Пакистан, Пуерто-Ріко, Сент-  Люсія.

Але це не означає, що все як раніше мова йде про вільний в'їзд.  Кожна країна ставить свої умови в залежності від епідемічної ситуації і їх слід бездоганно виконувати, щоб не бути екстрадованим з країни із забороною в'їзду на певний термін.

Тому перед виїздом необхідно перевіряти на яких умовах здійснюється прийом іноземних громадян тією чи іншою країною і переконатися, що вони вам підходять.  Перевірити це можна на ресурсі: tripadvisor.mfa.gov.ua.  Умови змінюються щодня.

А також слід пам'ятати, що зараз особливо актуальним при поїзді являє поліс страхування подорожуючих, який можна придбати сайт-агрегатор, BritishInsurance: https://britishinsurance.com.ua.  Провідні страхові компанії України, що спеціалізуються на страхуванні виїжджаючих за кордон, вже включили в страховку покриття лікування хвороби COVID-19.

Новини по темі: