Що робити, якщо захворів у чужій країні?

Переміщаючись за кордон з будь-якої причини: відрядження, просто відпочинок чи спортивний відпочинок у горах, придбайте страховку і ніколи цього не забувайте. Незважаючи на те, що це не є обов'язковою вимогою при туризмі до Європи. У разі настання, зазначеного у договорі страхового випадку, у разі травми або якщо захворів за кордоном, матимете покриття витрат за стаціонарним лікуванням або амбулаторним (виклик лікаря додому), а також невідкладну допомогу та оплату необхідних ліків.

Як викликати лікаря за кордоном

Страховий випадок за кордоном є у повному переліку вашої страховки та залежить від вибору одного з трьох вибраних Вами Програм, що покривають зазначені види медичної допомоги, нещасних випадків, репатріацій, цивільної відповідальності.

У кожній країні є свої особливості виклику лікаря для надання допомоги. Які варіанти:

1. Якщо український громадянин вирішив викликати швидку допомогу, то пам'ятайте про єдиний номер екстреної медичної допомоги на території ЄС – 112.

2. Для виклику швидкої допомоги в Польщі наберіть номер медичного диспетчера – 999. У Чехії та Словаччині – 155.

3. За бажанням отримати медичну допомогу, наберіть вказану в страховці асистуючу компанію. Адже саме з нею страхова українська компанія має тісний юридичний та фінансовий зв'язок.

4. Якщо це зручний робочий час, то наберіть оператора страхової компанії згідно з зазначеним номером у вашому договорі. Вкажіть свої дані та дані вашої страховки та попросіть про необхідну допомогу. Після цього чекайте на дзвінок оператора.

5. При придбанні медпрепаратів обов'язково збережіть і рецепти та чеки на них.

Чи можна викликати лікаря додому в Європі

Можна, але у кожній країні є свої особливості. Так виклик у Польщі служби «Швидкої допомоги» (Pogotowie ratunkowe) можливий у низці критичних станів, а саме при втрати свідомості, гострих болів у черевній порожнині, сильних кровотеч, харчових отруєнь, серцевого нападу.

У Німеччині, наприклад, ви також набравши 112, можете викликати швидку допомогу. І теж, лише у разі серйозних загроз здоров'ю чи життю.

При виклику компанії, що асистує, домовтеся про виклик лікаря на місце вашого проживання в Європі.

Коли починає діяти страховка за кордоном

Юридична дія вашої туристичної страховки починається відразу після перетину кордону та вашого перебування у зоні дії вашого страхового договору.

При цьому найкраща страховка для подорожей за кордон включає низку ризиків, які покриються без проблем під час їхнього наступу. Вибирайте "Елітну" програму.

Ваше покриття ви побачите, натиснувши «Детальніше»:

Ви окрім «елітного» поліса можете вибрати «стандартний», але при цьому додайте покриття ризиків не лише медичних витрат, а й цивільно-правової відповідальності перед третіми особами та втрати свого багажу, що трапляється у туристів.

За вашим бажанням, а саме: дешева страховка для подорожей, вибирайте «економ» страховку, у якої мінімальне покриття медичних ризиків становить 30000 Євро.

Коли страховка не сплачується

Є ціла низка випадків або хворобливих станів, які не віднесуться до страхових випадків:

  • загострена хронічна хвороба, яка діагностована раніше;
  • хворобливі випадки, спричинені прийняттям алкоголю чи наркотичних речовин;
  • нещасні випадки, спричинені дуже ризикованими діями туриста;
  • шкоду здоров'ю під час страйку, учасником якого є турист;
  • шкода, заподіяна навмисне;
  • сонячні опіки;
  • самогубство.

Наша порада: дотримуйтесь наших Інструкцій. При поїздці за кордон оформлюйте туристичну страховку (ВЗР) з хорошим покриттям – бережіть себе та своїх дітей у не своїй країні.

Розрахувати вартість туристичного полісу

Розрахувати вартість туристичного полісу

Розрахувати тут вартість туристичного полісу

Програма на рік
Додаткові параметри

Новини по темі: