Що треба знати про страхування виїжджаючих за кордон

У туристичних поїздках ризик настання негативних ситуацій досить великий.  Це пов'язано з попаданням людини в незвичні для нього умови: інша країна, інша мова, інші умови життя, інше харчування і т.д.  Тому передбачити проблеми зі здоров'ям, втратою майна, організацією турів, через велику кількість ділових партнерів і посередників по туристичному бізнесу, досить складно.  Тому багато країн ввели вимоги наявність страхового поліса у громадян інших країн при відвідуванні їх території.

В Україні види страхування виїжджаючих за кордон закріплені Законом "Про туризм".  Цю послугу надають майже всі страхові компанії.  Стандартна медична страховка в основному включає: медичну консультацію, необхідну діагностику, оплату медичних препаратів і стоматологічну допомогу в разі гострого болю.

Якщо плануєте активний відпочинок, наприклад, дайвінг, катання на лижах, мотоциклах, участь в аматорських спортивних заходах і т.д.  необхідно це вказати в договорі страхування.  Також необхідно звернути увагу на вік виїжджає за кордон.  При страхуванні виїжджаючих у віці від 65 років до страхового тарифу буде застосована надбавка.

Також необхідно, що б страховий поліс передбачав страхування від нещасного випадку, що дозволить повчити грошову виплату при тимчасовій втраті працездатності, інвалідності.

Не зайвим буде включити в страховий поліс і страхування цивільної відповідальності, що допоможе вирішенню конфліктних ситуацій з наданням юридично-правової підтримки при захисті своїх інтересів за кордоном, якщо з необережності було завдано збитків майну чи здоров'ю третіх осіб.

Краще застрахувати не тільки себе, але і багаж, що компенсує кошти, витрачені на придбання товарів першої необхідності при тривалій затримці багажу, його пошкодження, крадіжки, втрати і т.д.

Популярним останнім часом стало і страхування від скасування поїздки або її переривання, що дозволить уникнути фінансових втрат при достроковому розірванні туру або неможливо відправитися в заплановану подорож.

Набір різних видів страхування в одному договорі називається комплексне страхування.  Це як конструктор, чим більше ви використовуєте блоків, тим твір буде надійніше, але дорожче.  Але чи варто економити на хорошому довгоочікуваному відпочинку.  А щоб швидко розібратися скільки це коштує і вибрати надійного страхового партнера краще скористатися сайтом-агрегатором, BritishInsurance:  https://britishinsurance.com.ua.  На ньому зібрані кращі пропозиції від провідних гравців на цьому ринку, з хорошою репутацією здійснення туристичного страхування як в Україні, так і за кордоном і з хорошими показниками по швидкості виплат клієнтам по масовим страховим продуктам.

Новини по темі: