Які документи потрібні при оформленні ОСЦПВ (автоцивілки)

Поліс обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності є фінансовим документом, який гарантує грошову виплату, а значить, при його оформленні потрібні документи засвідчують як водія, так і автотранспорт.

Здавалося б, що все просто, але на жаль, є багато нюансів з якими краще розібратися до укладення договору ОСАЦВ, оскільки від правильності його оформлення залежить, чи отримаєте ви виплату страхового відшкодування при попаданні в ДТП.  Адже страхова компанія винуватця дорожньої пригоди спочатку запросить, а потім досконально перевірить весь пакет поданих документів, а особливо договір ОСЦПВ.

Отже розглянемо при якому варіанті укладення договору, які документи потрібні для оформлення страховки на авто в Україні.

Варіант 1- й-  страхую свою машину

В цьому випадку для укладення договору обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності необхідний мінімальний набір документів:

  • Паспорт
  • Водійське посвідчення
  • Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу або техпаспорт

Варіант 2 - якщо моя машина оформлена на юрособу

Тоді до вищевказаних документів необхідно додати виписку з Єдиного державного реєстру юридичний та фізичних осіб підприємців.

Варіант 3 - якщо автомобіль використовується в комерційних цілях

Якщо автомобіль використовується в комерційних цілях, зокрема перевезення людей, то відповідно до закону такий автотранспорт повинен проходити технічний огляд.

Так легкові і вантажні автомобілі (до 3,5 тон) і віком старше двох років, а також причепами до них повинні перевіряти своє технічне стану 1 раз в два роки. Тобто  це стосується автомобілів які приносять прибуток своїм власникам.

  • Таксі та вантажівки понад 3,5 тон і причепи до них -кожний рік,
  • Автобуси два рази в рік,
  • Легкові, вантажні автомобілі, автобуси використовуються для перевезення небезпечних вантажів 2 рази в рік.

При укладення договору ОСЦПВ для такого автотранспорту крім вищевказаних документів необхідний протокол про проходження техогляду.  При цьому строки договору ОСЦПВ повинен обмежуватися датою проходження наступного техогляду.

Варіант 4 -якщо маю право на пільги

Пільгова категорія громадян по ОСЦПВ ділитися на тих, хто за страховку платить 50% і тих, хто взагалі не платить.

На 50% знижку мають право пенсіонери, які постраждали в Чорнобильській катастрофі I і II категорії, учасники війни, інваліди II групи.

Для отримання пільги, при придбанні поліса ОСЦПВ, таким громадянам необхідно адати відповідне посвідчення або довідку про встановлення інвалідності.

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

Які документи необхідні для придбання поліса начебто розібралися, а оформити їх краще онлайн на BritishInsurance https://britishinsurance.com.ua.  Чому ?.  Та тому, що швидко, зручно, по Британські  надійно, не виходячи з дому чи офісу.  Перегляньте всю нашу інформацію про страхові компанії, порівняйте опції і ціни, виберіть самі поліс або порадьтеся  з нами.

Які документи потрібні для оформлення поліса ОСЦПВ онлайн?  Як видно з форми: паспорт, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу або техпаспорт, ваш ІПН.  Введіть інформацію в поля форми з ваших документів і оплатіть поліс, вибравши одну з двох платіжних систем з повною гарантією та захистом.  Через 5 хвилин поліс буде у вас в пошті.

Новини по темі: