Як українські страхові компанії виплачують відшкодування клієнтам під час війни

1. Організація виплат з ОСЦПВ

Військовий стан та військові дії в Україні продовжуються, а страхові компанії продовжуватимуть відповідати за своїми зобов'язаннями за полісами ОСЦПВ. Це офіційно повідомило МТСБУ.

Як регулятор, Національний банк України рекомендував страховикам спростити процедуру врегулювання страхових випадків та забезпечити пріоритет клієнтів:

• Максимально використовувати електронні документи, копії необхідних документів у разі неможливості чи ускладнення можливості отримання оригіналів документів, інші засоби дистанційного врегулювання страхових випадків.

• Страхові компанії та НБУ чітко заявили, що пріоритетом є дотримання зобов'язань перед клієнтами та збереження безперервності у роботі страхового бізнесу.

Як запропоновано спростити процес врегулювання ДТП з автоцивілки:

• Тепер можна учасникам ДТП самостійно задокументувати аварію, оскільки страхові компанії у цій ситуації можуть не завжди надіслати експерта;

• Як і раніше, учасники ДТП зможуть скористатися Європротоколом. При цьому це можна зробити навіть якщо сума збитків за оцінкою учасників та експертів перевищує 50 тисяч гривень. Це дозволить набагато рідше відволікати поліцію на оформлення ДТП.

• ОСЦПВ як і раніше можна оформити онлайн та отримати електронну страховку на email у тому числі у нас на Британському сайті – агрегаторі British Insurance.

 

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

Так, наприклад, міжнародне агентство ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА, дає інформацію: страхові компанії "Уніка" та "Уніка Життя" (Київ), що входять до небанківської фінансової групи "УНІКА Україна", з початку війни (24 лютого по 10 березня) виплатили клієнтам 27,1 млн грн страхових відшкодувань.

При цьому наголошується, що за договорами автострахування загальна сума страхових виплат склала 8,3 млн грн, з яких виплати за КАСКО склали 6,6 млн грн, за ОСАЦВ та ДСАЦВ –1,7 млн ​​грн.

2. Виплати з туристичної страховки

Виїжджаючи за кордон Ви можете скористатися страховкою там та отримати медичну допомогу. Пам'ятайте, що організація та оплата лікування здійснюються зарубіжними асістанс-компаніями, які зв'язуються з українськими страховиками на підставі полісу. Через військові дії в Україні краще скористатися послугами асістанс-компаній. Не потрібно збирати документи для відшкодування коштів після приїзду в Україну. Українські страхові компанії часто можуть працювати віддалено і вам невідомо, як і наскільки вони оптимізували процеси в цих умовах.

3. Що робити українцям, які перетнули вже державний кордон

Тривають перемовини зі страховими компаніями щодо оформлення договорів туристичного страхування українцями, які вже перетнули державний кордон України.

Актульна інформація на цей час:

СК АРКС - без обмежень;

СК Уніка - без обмежень;

СК Поінт - без обмежень;

СК ВУСО - 5-денна франшиза (Договір набуває чинності з 6-го дня від дати укладення);

СК Брокбізнес - 5-денна франшиза (Договір набуває чинності з 6-го дня від дати укладення);

СК Універсальна - тільки пролонгація раніше оформленого Договору;

СК Альфа Страхування - тільки пролонгація раніше оформленого Договору.

Розрахувати вартість туристичного полісу

Розрахувати вартість туристичного полісу

Розрахувати тут вартість туристичного полісу

Програма на рік
Додаткові параметри

Новини по темі: