Штрафи за відсутність страховки на автомобіль або відсутності з собою поліса ОСЦПВ

Яка страховка є обов'язковою і на підставі чого

Всі водії, згідно із законодавством, зобов'язані застрахувати свою цивільно-правову відповідальність, як власника наземного транспортного засобу згідно Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». Перевірка наявності поліса регламентується «Правилами дорожнього руху».  За даними Моторного (транспортного) страхового бюро в Україні 10% -15% всіх автовласників є потенційними платниками штрафів.  Оскільки саме стільки автовласників не мають полісів обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності.  А адже саме перше слово в назві цього виду страхування є основним. "Обов’язкове".  Так скільки ж ці, незаконно слухняні автовласники повинні будуть заплатити в бюджет країни, якщо про відсутність поліса дізнається дорожня поліція.

Саме для такої категорії громадян, які взагалі не купують поліс ОСЦПВ або забули купити його в строк понад п'ять днів, штраф за відсутність страховки на автомобіль складе 850 грн.  Якщо врахувати, що поліси не мають більше мільйона власників, то держава може отримати хороший дохід.  І порада: не слід доводити поліції, що поліс просто забутий, зайшовши в базу даних Моторного бюро і ввівши реєстраційний номер транспортного засобу вона відразу побачить всю історію існування "автоцивілки".

Є паперовий поліс, але він залишився вдома

У разі якщо поліс все-таки є, але саме в момент перевірки його забули вдома, втратили або він залишився в іншій сумочці, яка не підійшла під туфлі, то доведеться викласти 450 грн.  Ось щоб це ніколи не відбулося краще придбати електронний поліс ОСАГО на BritishInsurance https://britishinsurance.com.ua і він завжди буде з вами у вашому смартфоні.

У разі транзитних номерів

Крім того не слід розслаблятися і водієм нових авто, на транзитних номерах.  Навіть переганяти такий автомобіль без наявності поліса ОСЦПВ є порушенням закону і введе до накладення штрафу в розмірі 850 грн.  Адже те, що автомобіль для вас новий, не означає, що він не може завдати комусь шкоди.  Тому краще відразу придбати поліс на 10-15 днів, що також можна зробити оперативно зайшовши на сторінку BritishInsurance https://britishinsurance.com.ua.

Ні, звичайно, якщо у вас є вільний час, то ви можете оскаржити рішення поліції про накладення такого штрафу в суді.  Але такий штраф може бути не один, і відвідувати судові засідання доведеться часто.

Хто може не мати поліс автоцивілки

Але є і такі автоладельци, яким поліс ОСАГО не обов'язковий.  Якщо вони стали винуватцем ДТП і завдали комусь шкоди, то за них заплатить Моторне бюро.  Це учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності, особи з інвалідністю внаслідок війни, інваліди I групи, які особисто керують належними їм транспортними засобами.

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

Коли вас оштрафують за відсутність поліса ОСЦПВ

Ну і на останок, згідно із законодавством поліцейський може перевірити наявність поліса і виписати протокол за його відсутність тільки в двох випадках:

  • при складанні протоколу про порушення правил дорожнього руху;
  • при оформленні дорожньо-транспортної пригоди.

В даний час Моторне бюро ініціює внесення зміни до Закону з метою зробити перевірку наявність ОСЦПВ обов'язкової при будь-якій зупинці автотранспорту.  Їх зрозуміти можна, суми, які МТСБУ виплачує за нанесення шкоди незастрахованим автотранспортом, громадянами пільгової категорії і т.д.  немаленькі.  Але поки все знаходиться на стадії переговорів і коли це стане нормою і взагалі стане поки невідомо.

Новини по темі: