Ринок страхування у квітні зменшився на 2 страховики і травень теж уже зменшив

Ще минулого тижня Інтерфакс-Україна докладно першою повідомила про скорочення ринку страхування та фінансових послуг до 30 квітня.

Подальше скорочення ринку страховиків у квітні

У квітні дві страхові компанії були позбавлені НБУ ліцензій і, за повідомленням, позбавлені примусово. Крім того, трьом фінансовим компаніям так само були анульовані їхні ліцензії. Станом на початок травня ринок становить 84 ризикових страхових (було 86 non – life) та 12 страховиків, які є спеціалізованими на страхуванні життя.

Крім того, з реєстру НБУ дві страхові виключені з їхньої особистої ініціативи.

Дія НБУ у травні

А ось щойно вже НБУ ухвалено рішення 14 травня. Один із страховиків, маючи її членство в МТСБУ, позбавлений ліцензій, а саме: НБУ ухвалив рішення анулювати всі ліцензії страхової компанії «Саламандра» та «призначив тимчасову адміністрацію та усунення органів управління ПрАТ "СК "САЛАМАНДРА" від управління компанією".

Після ухвалення цього рішення тимчасовий адміністратор має негайно розпочати виконання своїх обов'язків, зазначається у повідомленні.

Фінансовий небанківський ринок

А ось небанківський фінансовий ринок скоротився за місяць на 11 до 1045 фінкомпаній. При цьому кількість фінансових компаній зменшилася на 8 та стала 581.

Платіжний ринок не змінився: 18 платіжних систем та 15 міжнародних платіжних систем. Кредитні спілки також не скоротилися.

Тому регулярно ознайомлюйтесь з Рейтингом Страхових на підставі офіційних повідомлень Інтерфакс – Україна та на підставі НБУ. Розумно приймайте рішення про вибір страховика при оформленні страховки та оформляйте, проходячи через калькулятор:

Автоцивілку;

Поліс Туризму;

Зелену картку.

Новини по темі: