Про дві з найкращих компаній у страховому ринку з Інтерфаксу – Україна

Кількість страхових компаній України у червні 2024 року скоротилася на п'ять і станом на кінець місяця на ринку працюють 78 ризикових страховиків, 12 спеціалізуються на страхуванні життя.

Страховики – члени Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) у січні-червні 2024 року уклали майже 3,7 млн. договорів автоцивілки (обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів – ОСЦПВ), що на 2,64% більше , ніж за перше півріччя 2023 року

Згідно з оприлюдненими на сайті МТСБУ даними, в електронній формі укладено 2,746 млн. договорів (+15,8%).

 

Про "ПЗУ Україна"

ПрАТ СК "ПЗУ Україна" працює на ринку України з 1993 року та має підтримку однієї з найбільших страхових груп Центральної та Східної Європи – польської PZU Group.

Традиції Групи PZU починають з 1803 року, коли в Польщі було засновано першу страхову компанію Powszechny Zakład Ubezpieczeń Spółka Akcyjna (PZU SA).

"ПЗУ Україна" входить до десятки провідних компаній України. Так, у 2023 році, незважаючи на непросте економічне становище в країні, збільшила премії на 46% до 1,9 млрд. грн., виплати на 22% до понад 701 млн грн.

Компанія займає лідируючі позиції за основними напрямками страхового ринку, такими як "Зелена карта", "автоцивілка", медичного страхування та туристичного страхування.

Загальні збори акціонерів ПрАТ "Страхова компанія "ПЗУ Україна" (Київ) 12 липня прийняли рішення призначити Мачею Шишка на посаду голови правління, повідомили ІА "Інтерфакс-Україна" у компанії.

При цьому наголосивши, що Мачей Шишко вже вдруге вступив на посаду голови правління ПрАТ "PZU Україна".

 

Про страховика Експрес - Страхування

"Експрес - Страхування" сучасна сучасна компанія, що спеціалізується на автомобільному страхуванні. Входить до складу групи компаній "Укравто". Основний наголос робить на якості послуг, що високо цінується її клієнтами, кількість яких за 2023 рік, тільки, по "автоцивілці" зросла в 2,2 рази. Це стало найвищим показником на ринку страхування цивільно-правової відповідальності України, оскільки за цей період середній показник становив 6,8%.

При цьому компанія продемонструвала зростання за всіма напрямками бізнесу, добровільним страхуванням автотранспорту на 52%, зібраними преміями, ДМС на 38%, іншими видами страхування на 56%.

Ну і ви взагалі можете переглянути Рейтинг страхових компаній та переконатися у виборі їх при оформленні вами полісів автоцивілки, Зеленої картки та Туризму (медична оплата):

Автоцивілка.

Туризм.

Зелена карта.

Новини по темі: