Перші результати відпрацювання Нацполіціей автодоріг "Безпечне шосе" і скільки воно триватиме?

Не дивлячись на всі заклики влади бути пильним на автодорогах України, дотримуватися правил, не перевищувати швидкості кількість ДТП в країні не зменшується.  За даними Патрульній поліції тільки в червні цього року вона зросла на 11,8% в порівнянні з таким же літнім місяцем роком раніше.  І це, не дивлячись на введення відео фіксації в столиці, де найбільше стається ДТП.  Глава Національної поліції України Ігор Клименко розповів, що тільки в липні цього року на українських автодорогах сталося більше тисячі ДТП, в результаті яких 1218 осіб отримали травми, а 168 - загинули.

Щоб хоч якось зменшити цю сумну статистику і збільшити рівень безпеки дорожнього руху Національна поліція з 23 липня і до кінця літа початку відпрацювання автошляхів під "кодовою" назвою "Безпечне шосе".

Чому вирішили проводити цей захід влітку, так тому-то саме зараз багато як їдуть у відпустку, так і повертаються з нього.  А якщо врахувати, що через короновіруса внутрішній туризм дуже популярний, то кількість мігруючих громадян по рідній країні збільшилася.

За даними Нацполіціі проводити профілактичну роботу з усіма учасниками дорожнього руху, в тому числі і пішоходами покликані близько 400 нарядів патрульної поліції.  Вони вже відзвітували за перший тиждень масового заходу.  І так, за цей короткий період вони виявили понад 51 тис. Порушень правил дорожнього руху з яких 5,2 тис. Це управління автотранспортом без належних документів, більше 2 тис. -Контролю в стані алкогольного чи іншого сп'яніння, близько 1,7 тис -  проїздів на заборонений сигнал світлофора і 1,3 тис. порушень правил пішохідного переходу і близько тисячі неправильних обгонів.  Всього за цей період поліцейські наряди тимчасово затримали 203 машини.

Але як показала відпрацювання доріг пішоходи не дуже відстають від водіїв щодо порушень правил дорожнього руху.  За ці сім днів було виявлено близько трьох тисяч їх неправильної поведінки.  Крім того, Патрульна поліція зафіксувала 149 порушень, допущених велосипедистами.

І це тільки за один тиждень.  Пам'ятайте, що працівник поліції зобов'язаний проінформувати водія про конкретну причину зупинки ним транспортного засобу з докладним описом заснування зупинки.  Наприклад: ви порушили ПДР або є очевидні причини або ознаки технічної несправності автомобіля.  Або є інформація, яка свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до скоєння дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення.

Тому будьте пильні адже за кожним таким випадком стоїть чиєсь життя, здоров'я і матеріальний стан.  І якщо ви водій - не забувайте придбати поліс ОСАГО у нас онлайн на BritishInsurance https://britishinsurance.com.ua не виходячи з дому чи офісу на роботі і повірте - він вам стане в нагоді "якщо що".

Новини по темі: