МВС переносить запуск системи автоматичної фотовідеофіксації

МВС переносить запуск системи автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху через карантинні обмеження.

 Нагадаємо, 12 березня 2020 МВС України презентувало пілотний проект системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі, яка повинна була заробити в штатному режимі у Києві та області вже 1 травня.

 11 березня Уряд запровадив суворі карантинні заходи, щоб не допустити розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавіруса SARS-CoV-2 на території України.

 Ці обмеження частково стосуються і роботи певних підрозділів Національної поліції та інших організацій, задіяних у процесі роботи системи автофиксации.

 Тому в МВС прийнято рішення щодо відстрочення роботи системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху до закінчення режиму суворого карантину.

 Але хочеться нагадати вам про необхідність мати поліс ОСЦПВ і сьогодні краще електронний . Якщо він у вас був, не забудьте пролонгувати.

 Нагадаємо, що Кабінет міністрів України 27 березня 2019 року вніс зміни в Правила дорожнього руху. Тепер у них говориться, що водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі чинний поліс обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності (ОСЦПВ) або діючий внутрішній електронний договір даного вигляду страхування у візуальній формі страхового поліса на електронному або паперовому носії.

Достовірність полісів перевіряється поліцейськими в Єдиній централізованій базі даних обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності, оператором якої є Моторно-транспортне страхове бюро України (МТСБУ).

 Починаючи з першого дня дії нововведення все більше число водіїв воліють користуватися електронною версією страховки. Чому так? Одна з основних причин – зручність. Паперовий поліс нерідко можна було забути. Як і інші друковані продукти він зношувався. З електронними полісами такого статися не може. Забути взяти з собою таку версію неможливо – вона вже внесена у спільну базу даних і співробітникові правоохоронних органів достатньо подати запит для отримання детальної інформації про страховку. Ті водії, які воліють мати на руках паперове підтвердження страхування, можуть використовувати роздруківку страховки – її можна зробити в будь-який час і, якщо документ втратив вигляд, зробити копію.

Ще одна причина популярності електронного ОСАГО – простота отримання. Оформити страховку можна в будь-який час без відвідування офісу СК. Як це зробити? Потрібно зробити кілька простих кроків:

- зайти на сайт-агрегатор, як наш сайт або страхової компанії;

- заповнити дані для оформлення поліса;

- підтвердити правильність введеної інформації;

- оплатити вартість страховки за допомогою банківської карти;

- підтвердити отримання страховки з використанням SMS повідомлення;

- отримати електронний поліс ОСАГО на e-mail.

Вся процедура займає кілька хвилин. При цьому автовласникові немає необхідності виділяти час на відвідування страхової компанії, очікування в черзі, заповнення анкет, очікування отримання документа. Страховка починає діяти з моменту отримання її на електронну пошту.

Зараз оформити ОСЦПВ можна не тільки зі стаціонарного домашнього або робочого комп'ютера, але і з будь-якого гаджета, що забезпечує доступ до Інтернету.

 

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

Електронна автоцивілка діє 2 роки. Перш ніж укласти договір, автовласник отримує можливість детально вивчити всі умови страхування, порівняти показники страхових компаній не будучи обмеженим у часі. Це – ще один істотний плюс електронного страхування. Втратили паперовий носій? Роздрукуйте новий. Зробити це можна самостійно або в будь-якому копицентре.

Варто відзначити, що вартість електронної автоцивілки  часто нижче, ніж ціна такої ж страховки у бланковому вигляді. Чи є недоліки в такого способу укладення договору страхування? Якщо на початку нововведення не всі співробітники Національної поліції були знайомі з можливостями електронних страховок, то сьогодні труднощів при їх використанні не виникає. Всі дані про полісі відразу ж після укладення договору вносяться в Централізовану базу даних моторно-транспортного страхового бюро України і отримати їх – справа пари хвилин. Пред'явити поліс можна як у роздрукованому вигляді, так і на екрані смартфона, планшета, ноутбука. Досить і просто назвати номер страховки співробітникові Національної поліції для того, щоб він міг отримати відомості про поліс ОСАЦВ.

Джерело : https://mvs.gov.ua/ua/news/30272_mvs_perenosyt_zapysk_video_fiksacii.htm?utm_source=fb&fbclid=IwAR0aWgrKWFn5Uc8LEQawyhmcEUPKs9XF2UrYRb_YyuSFlfYFAZXbPhQ8JHI

Новини по темі: