Чи потрібен ОСЦПВ на причіп? Як купити поліс?

Чи потрібен на причіп поліс автоцивілки?

Відповідно до Закону України про обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності причіп є транспортним засобом, а отже підлягає страхуванню як і автотранспорт за яким він їде.  Отже, якщо ви їздите на машині з причепом, то повинні мати два поліси ОСЦПВ.  І наявність тільки одного поліса, при перевірці їх поліцією, не вбереже вас від штрафу.

Крім того, якщо винуватцем ДТМ став причіп, наприклад, він відчепився від транспортного засобу і завдав шкоди їхав за ним машинам, або винуватець ДТП підрізав машину з причепом, який завдав шкоди іншій автотранспорту, то виплата страхового відшкодування буде проведена саме за полісом ОСЦПВ в якому  вписаний причіп, а не автомобіль.

Отже, не дивлячись на те, що причіп сам їхати не може він є транспортним засобом на яке поширюється вимога закону, про обов'язкову наявність поліса ОСЦПВ.

Скільки коштує страховка?

Вартість ОСЦПВ на причіп в середньому в три рази менше ніж на транспортний засіб.  Так якщо середня ціна на поліс автоцивілки на автомобіль в Києві становить близько однієї тисячі гривень, то на причіп трохи більше 300 грн.  Але це в середньому.  Вартість обох полісів розраховується індивідуально Крім того, страховку на причіп можна оформляти з франшизою або без, як і при страхуванні автомобіля.

Основними показниками, які впливають на формування ціни на принців, є місце реєстрації або прописки автовласника і тип причепа -вантажні або легковий.

Чи є пільги при оформленні поліса ОСЦПВ на причіп?

На жаль немає.  Згідно із законодавством України 50% знижку на автоцивілку мають пенсіонери, учасники війни, люди з інвалідністю та мають чорнобильське посвідчення, однак поширюється вона тільки на страхування автомобілів і мотоциклів.  Причепів в цьому переліку немає, оскільки відповідно до Закону пільга спрацює, якщо громадяни перерахованих вище категорій самі управляють транспортні засобом об'єм двигуна, якого не перевищує 2500 сантиметрів кубічних.  А як відомо в причепах немає двигуна, а значить пільги на нього не поширюються.

Сильно відрізняється ціна вантажного і легкового причепа?

При визначенні ціни на автоцивілку для причепа, так само як і для автомобіля, використовуються коригуючі коефіцієнти, але в середньому відміну ціни між вантажним і легковим причепом становитиме 100 грн.  При цьому при розрахунку вартості поліса не береться до уваги висота бортів, наявність сітки або тенту, додаткових укріплень.

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

Який розмір виплати, якщо винуватцем ДТП став причіп?

Максимальний розмір виплати страхового відшкодування, як для автомобілів, так і причепів однаковий і становить 130 тис. грн за шкоду, заподіяну майну потерпілого і 260 тис. грн.  за шкоду, завдану життю і здоров'ю учасників ДТП.

Як купити поліс автоцивілки на причіп?

Вам достатньо витратити 5 хвилин на нашому Британському сайті, що б купити страховий поліс ОСЦПВ з комфортом для вас і за вигідною ціною: заходите https://britishinsurance.com.ua/osago і натисніть на калькуляторі «За параметрами авто», а потім у вкладці  «Транспортний засіб» вибирайте «Причіп». Вибирайте тип причепа.

 

 

 

Після натискайте «Розрахувати вартість» і користуючись нашими порадами в статті https://britishinsurance.com.ua/ru/article/mtsbu-konstatue-skorochennya-skarg-na-strakhovikiv-chleniv-byuro-u-kv-poradi-vam-po-viboru-kompanii, вибирайте страхову компанію по її показниками або наших рекомендацій і заповнивши форму робіть безпечну покупку.

Новини по темі: