За що і скільки платить Моторне бюро

Моторне (транспортне) страхове бюро України або коротко МТСБУ це не державна структура, а об'єднання страховиків, які мають право працювати на ринку "автоцивілки" та "Зеленої карти". На сьогоднішній день це 35 страхових компаній із 111 зареєстрованих в Україні. До того ж, з них емітувати поліси міжнародного страхування "Зелена карта можуть лише 11 страховиків.

 

Чому не всі страховики займаються найпопулярнішим видом страхування?

Та тому, що для цього необхідно отримати окрему ліцензію, відповідати певним вимогам, зокрема, мати достатній розмір статутного капіталу та сформованих страхових резервів, кваліфікований персонал, досвід роботи на ринку добровільного страхування автотранспорту та можливість обслуговувати страхові випадки по всій території України.

Крім того, він має внести до Фонду МТСБУ при вступі 500 тис. євро при здійсненні автоцивілки і 1 млн. євро - "Зеленої карти". А також надалі сплачувати членські внески на утримання Бюро та відраховувати кошти до його фондів. Не всім компаніям це "по кишені".

Але при цьому найсміливіші залишаються у виграші, оскільки ці два види страхування є обов'язковими, а отже продажі будуть постійними. Та й рівень виплат у середньому становить 50%, тобто компанії виплачують половину чи трохи більше зібраних коштів.

По компаніям зрозуміло, що вони відшкодовують збитки за своїми договорами, а за що сплачує Моторне бюро і скільки?

Моторне бюро платить за водіїв, які завдали шкоди за шкоду, заподіяну винуватцями ДТП, які не мають поліса ОСАЦВ. Так, за 9 місяців поточного року з Фонду захисту потерпілих таких виплат було вироблено на суму 226,3 млн грн, що на 69% більше, ніж за аналогічний період роком раніше. Причому таке зростання у Бюро пояснюють соціально-економічними наслідками війни.

За водіїв пільгових категорій із Фондів бюро з січня по вересень було виплачено 60 млн. грн., (+61,8%). При цьому кількість таких виплат уже перевищила річні показники попереднього року. І цей показник точно збільшуватиметься, оскільки, за даними Міністерства у справах ветеранів України, статус учасника війни або учасника бойових дій сьогодні мають понад 730 тис. осіб, то до кінця війни, за прогнозами міністерства, буде 2,4 млн.

Також Моторне бюро цього року вже виплатило понад 11 млн. грн. за своїх членів, що залишили ринок, не виконавши зобов'язання, 4 млн. грн. за шкоду завдано не встановленими транспортними засобами та 700 тис. грн. за заволодіння автомобілем унаслідок протиправних дій.

Але, дивлячись на зростання виплат у Бюро, заспокоюють, що коштів у Фондах вистачить. Зокрема, для цього відрахування до Фонду захисту потерпілих нещодавно було збільшено з 3% до 5% загального обсягу премій, отриманих кожним страховиком ОСАЦВ.

Отже, купивши поліс автоцивілки, ви не тільки захищаєте себе від можливих фінансових втрат у разі ДТП, але й інших можливих постраждалих, яким Моторне бюро допоможе зі своїх фондів. Оформляйте ОСАГО за дуже вигідними цінами на нашому агрегаторі British Insurance.

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

Новини по темі: