Скільки коштує страховка на авто в 2023 році в Україні. Практичні поради

Автостраховка - це фінансовий захист господаря транспортного засобу як від "пригод" на шосе, так і захист його фінансового стану і його сім'ї. Адже в Україні за 4 місяці за статистикою патрульної поліції кількість ДТП зросла на 23% і склала 55791. Кількість ДТП з травмами і загиблими склало 5988 випадків.  Ремонт реально «золотий» і ви часто не готові до подібних витрат (особливо, коли провини вашої не було, а учасник ДТП хоче відсудити у вас велику суму).  Почитайте наші практичні та юридичні абсолютно конкретні поради в нашій статті на цю тему: «Ліміти виплат по ОСЦПВ в Україні в 2022 році.  Поради вам з визначення збитків при ДТП».  Але це допоможе якщо страховка у вас є.  Тому застрахуйте ваш автомобіль в Україні за місцем реєстрації: Київ, Харків, Одеса, Запоріжжя, Чернігів, Біла Церква або Чугуїв.

Давайте розберемося:  яка ж вартість страховки на авто на місяць або рік в Україні.

Які діють страховки на авто в Україні?

Тема щодо автострахування в Україні докладно викладена в нашій статті «КАСКО і ОСАГО: у чому схожість і відмінність. Практичні поради для вас»

Перш за все ціна страховки на авто в Україні залежить від того, який вид ви вибрали з двох основних:

  • І так добровільний вид КАСКО.  Оскільки це захист вашого майна (транспортного засобу) - вирішуйте, що вибрати з можливих ризиків вашого життя разом з вашим авто: ДТП, якщо досвід вашого водіння ще не великий.  Нанесення шкоди при зберіганні вашого авто поруч з будинком, а не на стоянці, що охороняється.  І тоді крадіжки коліс, фар, відеореєстратора або хуліганський обливання кислотою, що має місце в Києві - це ваші можливі ризики.
  • Обов'язкове - ОСЦПВ (так звана автоцивілка).  І наявність цього поліса не залежить від вашого бажання, оскільки це вимога закону, а закони краще виконувати.  Без цього поліса не вдасться навіть внести в реєстр і бути повноправним членом дорожнього руху.  ОСЦПВ вам на допомогу коли великий ризик, що винуватцем в ДТП будете Ви.  Це і аварії з іншим транспортним засобом і наїзд на пішохода, велосипедиста т.д.  При покупці вами поліса автоцивілки постраждалим учасникам дорожнього руху буде виплачена компенсація страховою компанією, як по майну, так і по їхньому здоров'ю.  Для надійності краще це зробіть на BritishInsurance.  Якщо в ДТП постраждала сторона Ви- ваші витрати на відновлення транспортного засобу і здоров'я повинна сплатити страхова компанія винуватця ДТП.

Як розрахувати ціну страховки на авто?

Щоб правильно відповісти на питання «скільки коштує страховка авто» та розрахувати вартість страхування авто, потрібно взяти і вивчити всю теорію і нормативні акти регулювання тарифу по ОСАГО.  Якщо це так вам хочеться - почитайте нашу докладний виклад цього в статті «Коефіцієнти ОСЦПВ. Все що потрібно знати для розрахунку ціни».  Але це і в Європі ніхто не робить.  Але почуття, щоб зрозуміти від яких чинників залежить ціна - напевно варто.

Інший спосіб.  Відкрити на публічному інтернет-ресурсі (страхової компанії СК) спеціальний калькулятор, щоб самостійно дізнатися скільки коштує страховка на машину.   Але відкривши на сайті однієї з СК, ви дізнаєтеся скільки коштує автоцивілка тільки однієї компанії.  Тому відкривайте у нас на British Insurance.

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

Заходимо на цю сторінку і робимо розрахунок: скільки коштує страхування авто. Так, наприклад, у нас багато покупців зі Львова. Вибираємо це місто і з об'ємом двигуна авто до 1600 см. куб. і при максимальній франшизі ми отримуємо мінімальну річну ціну поліса -907 грн у СК «ЕВРОІНС-УКРАЇНА». Але з огляду на нашу знижку в 16% ми отримуємо остаточну ціну: ціна страховки на машину для вас - 762 грн.

Якщо ви пільговик з Білої Церкви, мінімальну ціну при максимальній франшизі в 2600 грн. дає СК «Альфа гарант» - 454 грн. за рік.

Ну і останнє: як визначити ціни на поліса найнадійніших з відібраних СК за нашою методикою.  Методика містить ряд «фільтрів», які базуються на об'єктивних і офіційних показниках МТСБУ.  Ці показники відбирають компанії з найбільшою швидкістю виплат клієнтам і мінімальним рівнем офіційних скарг.  Ввівши параметри авто в калькуляторі, натисніть British Insurance рекомендує.  Якщо ми хочемо подивитися пропозиції СК «УСГ» - встановіть франшизу на «ВСЕ» і отримуємо ціни з нашими знижками для нульової франшизи і 2600 грн.

Тому користуйтеся нашим калькулятором British Insurance https://britishinsurance.com.ua/osago і відразу ж вибирайте поліс для себе виходячи з ваших особистих переваг.

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

Найчастіші запитання

Скільки коштує страховка на авто в Україні?

Ціна страховки на авто в Україні буде залежати від: якої ви вирішили придбати із двох основних страхових продуктів:

  • КАСКО. Це захист вашого майна (вашого авто) - і вам визначатися, що вибрати з потенційних ризиків і вашої машини.
  • Обов'язкове страхування – ОСЦПВ (автоцивілка). І цей поліс є обов'язковим у зв'язку з вимогою закону. Наявність автоцивілки – це ваш порятунок, якщо станеться так, що ви станете винуватцем у ДТП.

Від чого залежить ціна "автоцивілки": базового тарифу та коригувальних коефіцієнтів. Якщо у вас є бажання та час – можна звичайно повправлятися в розрахунках. А так за вас це швидко та якісно зробить автоматично калькулятор сайту. Що потрібно: відкривайте на агрегаторі – у нас на British Insurance. Вводимо, наприклад, Тернопіль. Вводимо об'єм двигуна авто до 1600 см. куб. та за максимальної франшизи 2500 грн., ми відразу визначаємо вартість ціни поліса від компанії «УНІКА», яка є частиною міжнародної Австрійської Страхової Групи UNIQA Insurance Group, 1117 грн. А з урахуванням нашої акційної знижки – 1005 грн.

Яка найдешевша страховка на машину?

Найдешевша страховка на авто - це звичайно ж обов'язковий вид страхування цивільної відповідальності - ОСЦПВ. Добровільний вид КАСКО є дорожчою страховкою. Але і ОСЦПВ має різні ціни, які залежать від:

  • Об'єм двигуна.
  • Місця реєстрації машини.
  • У якій сфері використовується транспортний засіб
  • Яку ви вибираєте франшизу
  • та ряд інших.

Найдешевша буде за таких умов:

  • місце реєстрації не Дніпро, Львів, Одеса, Харків, Бориспіль, Боярка, Бровари, Буча, Васильків, Вишгород, Вишневе, Ірпінь, Обухів,
  • сфера використання авто – фізична особа, а не юрособа чи таксі,
  • вибираєте при цьому максимальну франшизу.

Чи обов'язкове страхування на авто в Україні?

Так звичайно. Бути порядним та повноцінним водієм – це означає мати поліс автоцивілки. Але ОСЦПВ ще й соціальний вид страхування: потерпілим у ДТП з чийоїсь вини матеріально буде забезпечено покриття збитків.

Відповідно до закону, відсутність поліса карається штрафом, який нині коливається від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (НМДГ) або 425-850 грн. А поліцейський, зайшовши в базу МТСБУ за даними вашого транспортного засобу, побачить все з історії ваших оформлень та наявність страховки, що діє. Обманювати марно.

Скільки покриває ОСЦПВ Україна?

Національний банк України підтримав пропозицію МТСБУ і суми граничних покриттів полісів автоцивілкою було збільшено на 23%. З другої половини 2022 року від винуватця при ДТП, покриття (максимальні розміри страхових виплат) зросли:

  • за майнові збитки потерпілих із 130 тис. грн. до 160 тис. грн.,
  • за шкоду, заподіяну життю та здоров'ю потерпілих, з 260 тис. грн. до 320 тис. грн.

Пам'ятайте тільки, що нові розміри покриттів діють для договорів, укладених до 1.07.2022.

Новини по темі: