Ліміти виплат по ОСЦПВ в Україні в 2022 році. Поради вам щодо визначення збитку при ДТП

Всі водії, згідно до законодавства, забов’язані застрахувати свою цивільно-правову відповідальність, як власника наземного транспортного засобу. Регламентується все це як ПДР: правилами дорожнього руху ( перевірка наявності поліса), так і Законом України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Ліміти виплат за полісом автоцивілки

 Це та максимальна сума,  яка може бути виплачена при настанні страхової події: ДТП. Ці суми завжди різні при відшкодуванні за майнову шкоду та шкоду життю та здоров’ю.

Які за розміром та коли встановлені

Рік тому старим регулятором з нагляду за страховим ринком(Нацкомфінпослуг) було прийнято рішення, згідно якого,  суми , що належать для виплати за полісом ОСЦПВ були збільшені на 30 %.  Таким чином страхові суми за договорами обов´язкового страхування стали наступними:

•  за шкоду, заподіяну майну потерпілих, – до 130 тис. грн.,

•  за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих, – до 260 тис. грн.

Звичайно, що вони сильно відрізняються від Європейських розмірів лімітів, які становлять мільони Євро.

     Як визначається розмір збитку та суми за нанесену шкоду

Якщо трапилася аварія, потрібно повідомити про неї в страхову  компанію, поліс якої ви маєте на руках. Але не забудьте повідомити і в страхову компанію винуватця, якщо ви вважаєти себе правим . За рішенням суду все ж може бути по іншому. Звичайно, що розмір збитків буде визначатись експертами, які будуть призначені страховою компанією. Вони складуть офіційні акти. Якщо це не відбулося, то зробіть цю роботу обов’язково самі.

 Залучення незалежних експертів для автоекспертизи

Найміть незалежних експертів. Коли ж це краще зробити:

  1. Якщо страхова компанія хоче з’єкономити – а  таке на жаль  буває та визначить занижену вартість збитку, вам також належить найняти експертів та зробити оцінку. Далі справа буде в суді і у вас повинні бути докази реального збитку.
  2. Виявилося, що страхова компанія неплатоспроможна.
  3.  Ви є винуватцем в ДТП і повинні заплатити кошти постраждалій стороні і при цьому завищену суму.
  4. У винуватця немає поліса ОСЦПВ.
  5. В ДТП, що відбулось   за вашою участю, вас звинувачують у його виникненні, а Ви з цим не згодні. Судовий експерт забезпечить складання висновку автотехнічної та транспортно- трасологічної експертизи. Її ви і використаєте в суді.

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

    Якщо ж у винуватця поліса ОСЦПВ не було, вам потрібно офіційно писати в Моторне (транспортне) страхове бюро України( МТСБУ) долучивши експертизу, яке буде платити вам замість страхової компанії.

На нашому сайті - агрегаторі  https://britishinsurance.com.ua/osago коли ви будете  оформляти електронний поліс ОСЦПВ, вибравши страхову компанію, нажміть на кнопку «Детальніше…»

У  вікні, яке відкриється, ви побачите ліміти про які ми вам розповіли. До речі, є компанії, які надають додаткові ліміти за окрему плату. Ми скоро допрацюємо наш сервіс і це стане можливим для вас.

При чому, в нашому варіанті не треба самому, займатися стомлюючим порівнянням цін і умов.  Адже для цього вам потрібно заходити на цілий ряд сайтів.  У нас сконцентрована повна інформація про страхові компанії.  Так, наприклад, на сайтах страхових ви не знайдете фінансових показників і графіків, які є у нас.  Вони зроблені з незалежних професійних джерел, таких як журнал «Insurance TОР»: http://www.insurancetop.com.  За ним ви побачите, як платить компанія, на скільки вона висока в рейтингу зі збору премій і рівнем виплат.

Новини по темі: