Штраф за перевищення швидкості і коли він законний?

Закон України «Про національну поліції» в ст. 35 містить  вичерпний перелік причин, за якими можуть зупинити ваш автомобіль. Однією з основних причин зупинки поліцією транспортного засобу, є порушення водієм Правил дорожнього руху (ПДР).

Розберемо варіанти ваших ризиків при зупинці вас поліцією при перевищенні швидкості. І в тому числі, якщо ви ще й забули або не маєте поліса ОСЦПВ.

Вас зупинили за перевищення швидкості. Ваші права

Не забудьте запитати поліцейського про причину зупинки. І якщо вам пред'явлена ​​така причина: перевищення швидкості, які ваші права?

Спочатку зверніть увагу на те, де знаходиться прилад для вимірювання та фіксації швидкості. Якщо він знаходиться в руках поліцейського, то ви можете прямо відразу сміливо заявити про порушення ст. 40 Закону «Про Національну поліції». Наявна практика судових справ в Україні по перевищенням швидкості говорить про те, що такі справи були розглянуті судом з точки зору вимог Закону та ручне розміщення приладу Trucam LTI20 / 20 суперечить вимогам норм права. Водій звернувся з позовом до суду виграв справу, так як дослідивши запис відео з приладу, суд виявив деренчання приладу Trucam LTI20 / 20, що свідчило про використання приладу з рук. І якщо поліція не надасть докази закріплення приладу - ви виграєте справу, навіть якщо у відповідь на ваші заперечення поліцейський все- таки оформить штраф.

Є ще одна тонкість. Згідно вимог Закону, контроль швидкості руху вашого авто, може проводитися тільки в місцях, облаштованих знаком про здійснення відеофіксації. Техніка відеофіксації або фотофіксації повинна бути розміщена і змонтована на видному місці в зоні дії дорожнього знаку "5.70".

Ваші дії, якщо протокол поліцією складений і штраф за перевищення швидкості накладено

Поліція, не почувши ваші заперечення, все - таки оформила протокол і вам надсилають Постанову про накладення штрафу за швидкість. У вас є 10 днів на оскарження його і тільки в суді. Якщо, згідно наших рекомендацій ви маєте рацію: напишіть нескладний позов, або попросіть юриста або адвоката. Вкажіть, що ви не порушували швидкісний режим, а поліція порушила вимоги ст. 40 Закону «Про Національну поліції». Прилад був в руках і / або фіксація сталася не в зоні дії дорожнього знаку "5.70". Судова практика України показує, що ви виграєте цю справу.

Крім того, кожен прилад повинен мати експертний висновок по перевірці із зазначенням номера пристрою. Так що запросите його у поліцейського. Якщо він відмовить у наданні, то ви знову будете праві.

Якщо вас зупинила поліція і вам вдалося довести свою правоту, а поліса ОСЦПВ з собою немає

Якщо ви скористалися нашою консультацією при зупинці патрульної поліцією за перевищення швидкості і доводили свою правоту, поліцейський так само може вам задати питання про наявність у вас поліса автоцивілки з собою. Якщо ви його забули, і він у вас залишився вдома в паперовому вигляді, то ситуація у вас, на жаль, програшна.За непред'явлення щодо вас винесуть постанову про притягнення до адміністративної відповідальності, і накладуть штраф у розмірі 425 грн. Тому в суді у вас можливий спір по двом порушень: перевищення швидкості і відсутність з собою автоцивілки. На щастя судова практика підтверджує, що інспектор міг зайти в базу МТСБУ і сам перевірити наявність поліса. Тому справу в суді ви виграєте, як уже не один водій при оскарженні в суді.

Якщо ж ОСЦПВ у вас немає взагалі, тоді штрафу вам не уникнути. І сьогодні більшість водіїв почали розуміти, що краще мати з собою електронний поліс автоцивілки і купувати його вигідніше тут і зі знижкою.

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

Новини по темі: