Що таке Зелена карта на авто і чи потрібна вона

Що таке страховка "Зелена карта" і як вона працює

Електронна "Зелена карта" для закордону

В яких країнах діє поліс?

Чи потрібна "Зелена карта" біженцям

Список документів для оформлення Green card

Скільки коштує поліс Зелена карта

Де оформити страховий поліс Зелена картка?

Чому без Зеленої карти за кордон виїжджати не варто?

 

Ми вже детально інструктували вас у нас у блозі про необхідність наявності Зеленої картки (Green Card), коли ви вирішили пересуватися за кордоном України транспортним засобом. Військовий стан прискорив можливість оформлення онлайн, яке офіційно розпочалося з 1 вересня 2022 року. Важливо зрозуміти, що таке зелена карта?

Що таке страховка "Зелена карта" і як вона працює

Для чого потрібна Зелена карта?

Зелена карта в Європі діє з 1949 року при переміщенні країнами Європи. Юридична дія Зеленої карти аналогічна до полісу ОСЦПВ в Україні, але поширюється на всі країни системи Зелена карта.

Як працює Зелена картка за кордоном?

Як і ОСЦПВ, його дії у разі ДТП у країні Європи при завданні шкоди, страхова компанія сплатить збитки згідно з документом: протоколом складеним поліцейським, що приїхав, постраждалій особі. І звісно ж не вам. І у разі вашої майнової шкоди та шкоди нанесення вашому здоров'ю за вашої винності, ви не отримаєте жодних відшкодувань. Тому обов'язково майте поліс Туристичного страхування.

Електронна "Зелена карта" для закордону

Чи потрібна зелена карта для українців: цей документ вам обов'язковий за вашого рішення пересуватися за кордоном. При перетині кордону вас перевірять наші прикордонники та зроблять це правильно:

• Вас оштрафують за відсутність Зеленої картки;

• При ДТП, у разі закордону, вам доведеться самим оплачувати збитки, які набагато вищі, ніж в Україні.

Чим відрізняється електронний поліс від паперового?

Ви можете оформити страховку у двох видах:

• Оформляєте онлайн. Він має таку саму юридичну силу;

• Купуєте у паперовому;

• Оформляєте онлайн і друкуєте поліс у чорно-білому варіанті. Це наш головний варіант, що рекомендується, і робіть так.

В яких країнах діє поліс?

Зелена карта для українців – це ваш юридично обов'язковий документ. При цьому вас перевірять прикордонна служба під час перетину кордону. Ще в 2022 році продовження війни все змінило і біженці - українці вже не мали Грін карту, яка тоді не продавалася онлайн. Ви повинні розуміти, що закони країн передбачають великі штрафи понад тисячу євро та юридичну відповідальність.

Поліс діє на території країн-членів системи "Зелена картка". Ви побачите все на нашому сайті. І звичайно ж найчастіші країни переміщення наших біженців: Німеччина, Польща, Угорщина, Словаччина, Молдова, Австрія, Албанія, Бельгія, Болгарія, Боснія та Герцеговина, Швейцарія, Кіпр, Чеська Республіка, Чеська Республіка, Данія, Іспанія, Франція та інші країн. При переміщенні вами по всіх країнах Європи діє документ: поліс Зелена карта.

Чи потрібна "Зелена карта" біженцям

Зелена картка для біженців обов'язково потрібна. На початку війни можна було використовувати місцеву закордонну страховку безкоштовно, отримавши її на кордоні. А у травні 2022 року цю можливість було скасовано. Тому перетнути кордон без Зеленої карти біженцю не вдасться.

Список документів для оформлення Green card

Оформлення Зеленої карти вимагає наступних документів:

• Техпаспорт авто, на якому ви переміщатиметеся за кордоном;

• Ваше посвідчення водія;

• Ваш закордонний паспорт;

• Код ІПН.

Скільки коштує поліс Зелена карта

Моторне (транспортне) страхове бюро України минулого року знижувало ціни, а цього року ціна знову зросла. Вартість полісу сьогодні становить однакову ціну у всіх страхових компаній, наприклад для переміщення на легковому транспортному засобі. Вартість зеленої картки в Україні на легковому авто становлять:

• На 15 днів ціна складає 949 грн.;

• На місяць ціна складає 1511 грн.;

• На півроку ціна складає 6709 грн.;

• На рік ціна максимальна – 8603 грн.

Як придбати міжнародну автоцивілку і не переплатити?

Заходьте на сторінку Зеленої карти нашого сайту BritishInsurance. І за 30 секунд ви побачите всі ціни полісів у зв'язку із термінами перебування за кордоном. Знайте, що у страхових компаній, які мають ліцензію на продаж Грін карти, вартість їх буде однакова.

Де оформити страховий поліс Зелена картка?

1. Можна зробити в страховій компанії, витративши час на переміщення до їхнього офісу та свого палива.

2. Ви можете ризикувати переміщення до кордону Україною. І ваші ризики:

• Може не працювати прикордонний пункт продажу;

• Тоді ви не перетнете кордон;

• Ціна у прикордонному пункті продажу точно буде завищена.

3. Купуйте поліс онлайн. Це 5 хвилин часу та повна надійність. Заходьте на сайт-агрегатор BritishInsurance на сторінку Зеленої картки. Зайдіть за 5 секунд через калькулятор, вказавши термін перебування та вид вашого авто. А далі заповніть форми та не забудьте вказати вашу кредитну картку.

Ну і після цього ви обов'язково отримаєте кешбек на вказану кредитну картку.

Чому без Зеленої карти за кордон виїжджати не варто?

Обов'язково майте Грін карту під час вашого пересування за кордон. Крім того, якщо ваша страховка була прострочена під час перебування за кордоном, то ви маєте величезний ризик штрафу. А якщо ви потрапили в ДТП, ставши винуватцем, на вас чекає величезний фінансовий збиток. Вам доведеться покрити шкоду потерпілому в ДТП за цінами, які вищі за наші українські.

Страховий поліс Зелена карта без переплат

Страховий поліс Зелена карта без переплат

Розрахувати тут вартість Зеленої карти

Я думаю ми вас переконали оформити і мати з собою для спокою, як паперовий поліс, роздрукувавши його, так і карту Грін онлайн з усіма вашими перевагами. Не забудьте зробити це мінімум за добу до початку вашого пересування під час перетину

Новини по темі: