Машина зламалася в Європі – що робити?

Які служби варто викликати за кордоном, якщо машина зламалася?

Польща

Чехія

Німеччина

Литва

Угорщина

Словаччина

Не забудьте про Зелену карту

Ми тільки почали нещодавно продаж - оформлення полісів Зеленої карти онлайн і наші клієнти почали ставити хвилюючі питання до яких і українці - водії не були готові: що робити, якщо сталася поломка авто в Європі?

Зрозуміло, що до страшних стресових ситуацій при вимушеному переміщенні за кордон додалися проблеми пов'язані з різними випадками при переміщенні з дітьми, онуками, старими: що робити при попаданні в ДТП, що робити, якщо машина зламалася на трасі? Як викликати евакуатор у країні, де сталася поломка авто?

Які служби варто викликати за кордоном, якщо машина зламалася?

Що робити, якщо машина зламалася на трасі, а поруч є поліція, то вам пощастило. Вони точно допоможуть евакуювати ваш автомобіль на СТО. Якщо ні – вам потрібно самим дзвонити до служби евакуації. Загальний сервіс евакуаторів  Twoja Laweta PL працюють у низці країн, де і переміщуються наші біженці: Польща у всіх воєводствах, Словаччина, Чехія, Німеччина, Литва, Латвія, Естонія, Фінляндія, Данія, Норвегія. Це ви побачите на сайті.

Ми думаємо, ви вже спокійні, побачивши і прогорнувши цей сайт.

Польща

Так переходьте на сайт Twoja Laweta PL. Так номер телефону у Польщі: +48 (727) 84-25-47. Тут ви одразу побачите ціни: від 60 злотих легкова машина та від 70 злотих джип. Евакуатор буде у вас за 25-30 хвилин. Оплату та її спосіб ви погодите з водієм. Кожен евакуатор відповідає вимогам для авто.При перевезенні автомобілів виконується їх фіксація за допомогою 4-х упорів та 8-ми ременів із натяжними засобами.

Сервіс Pomoc Drogowa. Номер телефону +48-694-095-867. Сервіс працює 24/7. Ремонт також входить до переліку послуг. Ціна від 180 злотих за доставку до Варшави.

Чехія

Як ми вже радили, є перший варіант: Twoja Laweta PL.

Сервіс www.odtahovkanonstop.cz. Номери телефонів на сайті 777 155 150 або 777 156 150. Сайт 3-ма мовами: чеською, англійською та німецькою. Вартість послуги:

• малий евакуатор від 20 крон за кілометр доставки,

• великий евакуатор від 24 крон за один кілометр доставки,

• при замовленні евакуатора у Празі, відповідні ціни становлять 1500 та 1800 крон.

Німеччина

Зламалася машина на дорозі Німеччини. Рекомендуємо найвідоміший загальнонімецький автомобільний клуб (ADAC). Якщо вже почали жити в Німеччині - вам варто стати його членом і сплачувати внески і за будь-якої аварії чи поломки вам буде надана безкоштовна послуга. Біженцям України з березня місяця вони також почали надавати послуги: : ADAC. Заходьте на сайт, прогорнувши вниз. Про всяк випадок ще один сервіс: Abschlepp wagen. Ось телефон: +49-1590-3919970. Вартість евакуації легкових автомобілів від 15€, а джипів від 25€. Робота сервісу 24 години на добу та без вихідних.

Литва

Сервіс із підтримкою 24/7: Sos24. Є не тільки номер телефону +37064022220, але ви можете зайти в WhatsApp з сайту і написати прямо в ньому. Або ж у Viber. Спектр надання послуг від ремонту шасі авто та двигуна до повного ремонту кузова. Є версія сайту та російською мовою.

Угорщина

Сервіс Automento. Працюють 24/7. Номер телефону +36 20565 7316.Ціни під час евакуації на території країни від 150 форинтів за кілометр.

Словаччина

Сервіс Imrich Car. Телефон:+421908377321

Вони надають послуги від автомобільної аварії до ремонту автомобіля. Здійснюють евакуацію по всій Словаччині та Європі. Евакуація вашого автомобіля та підмінного автомобіля здійснюється БЕЗКОШТОВНО (за наявності цивільної відповідальності).

Не забудьте про Зелену карту

Багато українців вперше виїжджали на початку війни за кордон, маючи лише автоцивілку для покриття шкоди на території України, яка може бути завдана майну чи здоров'ю потерпілих. Але тепер виїхати до Європи і перетнути кордон без Зеленої карти неможливо. Зелена карта для українців є автоцивілкою за кордоном та сертифікатом Міжнародної системи Green Card. Український закон встановлює потребу мати «Зелену карту». І цей поліс покриє майнові збитки чи шкоду здоров'ю чи життю у разі страхової події. Оформляйте його тут і отримайте кешбек на вашу банківську картку.

Страховий поліс Зелена карта без переплат

Страховий поліс Зелена карта без переплат

Розрахувати тут вартість Зеленої карти

Найчастіщі запитання

Що робити, якщо зламалася машина на автобані?

Спершу поставте аварійний знак. У вас два варіанти для негайних дій:

  • Поруч опинилася поліція і вам одразу допоможуть з евакуацією вашого авто на СТО.
  • Якщо поліції поряд немає – користуйтеся нашою Інструкцією у статті Блога та дзвоніть у вказані нами сервіси у низці країн Європи. З них спільний – Twoja Laweta PL працює у Польщі у всіх воєводствах, та у багатьох країнах Європи, де переміщуються наші українці.

Що робити, якщо машина зламалася за кордоном?

Все залежатиме від умов вашого перебування в Європі:

  • Ви якщо почали жити, наприклад, у Німеччині, то вступите до Загальнонімецького автомобільного клубу (ADAC). Сплачуючи внески у разі поломки вашого авто, вам буде надано послугу евакуації та ремонту безкоштовно. Набирайте ADAC . Або зайдіть на сайт.
  • При пересуванні в Європі машина зламалася у вас в одній з країн: Польщі, Словаччини, Чехії, Німеччини, Литві, Латвії, Естонії, Фінляндії, Данії, Норвегії. Набирайте загальний сервіс евакуаторів Twoja Laweta PL. Або скористайтеся нашою Інструкцією та набирайте за вказаними телефонами сервіс конкретної країни.

Що робити, якщо розбили машину і поїхали?

  • Якщо ви були не винні, а винуватець, розбивши вашу машину, поїхав вам треба вчинити так:
  • Зупиніться та не залишайте місце, де вас пошкодили, викликайте поліцію.
  • Зафіксуйте місце ДТП, зробіть фотографії вашого авто, отримайте від поліції документ, у якому засвідчено, що винуватець поїхав, завдавши вам шкоди.
  • Перебуваючи в цій країні і не розуміючи мову, зателефонуйте до Моторного бюро цієї країни по телефону, і також попросіть про допомогу.

Новини по темі: