Продажі автомобілів в світі впадуть на 14% у 2020 р. - Moody’s

Міжнародне рейтингове агентство Moody's переглянуло прогноз зниження продажів легкових автомобілів на світовому ринку в поточному році до 14% з очікуваних у лютому 2,5% через посилення негативного впливу поширення COVID-19.

У тому числі в Китаї реалізація машин в цьому році може впасти на 10%, що істотно гірше колишнього прогнозу, який передбачав скорочення на 2,9%.

"Зараз ми очікуємо, що світові продажі автомобілів в 2020 році впадуть приблизно на 14%, що набагато більше, ніж зниження на 2,5%, яке ми прогнозували в лютому, в основному з-за різкого зниження споживчого попиту, пов'язаного з коронавірусом", - наводить прес-служба Moody's слова старшого віце-президента компанії Фалька Фрея.

Як наголошується в прогнозі агентства, найбільш суттєво попит впаде в Західній Європі, де продажі автомобілів знизяться на 21%. Раніше прогноз Moody's, передбачав зниження на 4%. Відновлення продажів агентство допускає лише до 2021 року.

У прогнозі також зазначається, що слідом за падінням продажів автомобілів знизиться і сукупна виручка європейських постачальників запчастин.

"Зараз ми очікуємо, що з-за різкого падіння попиту на автомобільну техніку в Європі на тлі спалаху коронавіруса сукупний дохід в європейському секторі автозапчастин в поточному році впаде на 12-14% в цьому році, в порівнянні з нашим попереднім прогнозом зниження до 1%", - йдеться в матеріалах Moody's.

Агентство також прогнозує, що продажі легкових автомобілів у США у 2020 р. впадуть не менш ніж на 15%. Раніше даний прогноз припускав зниження лише на 1,2%.

Крім того, Moody's чекає падіння автопродажів в Японії - вони в поточному році скоротиться на 8%, що відхиляється від попереднього прогнозу, що передбачав скромне зростання на 0,4%.

"Масштаби і терміни можливого відновлення продажів залишаються невизначеними", - відзначає рейтингове агентство стосовно світовому авторинку.

Агентство прогнозує скорочення ВВП країн G20 на 0,5% в цьому році (включаючи падіння на 2% у країнах з розвиненою економікою і зростання на 1,9% в країнах emerging markets) і стрибок на 3,2% в 2021 році. У тому числі В поточному році економіка Німеччини впаде на 5,4%, Італії - на 4,5%, США - на 4,3%, Великобританії - на 3,9% та Франції - на 3,5%.

Новини по темі: