Подальше скорочення страховиків та зростання страхових платежів за результатами підвищення тарифів ОСПЦВ

Продовження скорочення 4 страховиків за останній місяць

Інтерфакс після НБУ 23 серпня відразу ж повідомив про анулювання ліцензій та виключення з Державного реєстру фінансових установ страховиків ТДВ "СК "Астрамед", АТ "СК "ІНГО Життя", ТДВ "СК "Варто" (всі Київ) та ПрАТ "АСК "Дністер (Львів).

Основні результати страхових компаній – членів МТСБУ за 8 місяців

Страховики - члени Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) за 8 місяців 2024 року отримали результати:

  • Збір страхових платежів автоцивілкою збільшився на 21,1%.
  • Загальний збір становив 6,638 млрд. грн.
  • Укладено 5,1 млн. договорів ОСЦПВ, що є обов'язковим страхуванням цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Це лише на 1,13% більше, порівняно з 8 місяцями 2023 року.

Розумійте, що збільшення страхових платежів пов'язані з постійним підвищенням цін (тарифів) близько 20%. Ми вже неодноразово давали статистику зростання тарифів ОСЦПВ поквартально.

  • Нараховані страхові відшкодування зросли на 28,3% до рівня 3,121 млрд. грн.
  • Збільшилась кількість на 14,7% вже врегульованих страхових відшкодувань.

Зростання тарифів і надалі зростатиме і з 2025 року буде введено право ціноутворення страховиком договорів страхування, тобто страхові компанії тепер матимуть це право самими визначати та встановлювати ціни.

Тому ми даємо вам найвдаліші знижки на автоцивілку – користуйтеся цим: найдешевша страховка на авто в Україні на нашому агрегаторі British Insurance і це ціна автоцивілки 2024 року.

Новини по темі: