1 липня 2020 року нагляд за страховими компаніями переходить до НБУ: недокапіталізовані страхові компанії, які не мають ресурсів, з 1 липня 2020 року почнуть іти з ринку

У вересні минулого року Верховна Рада України прийняла закон про ліквідацію з 1 липня 2020 року Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг передачі контролю за страховими компаніями, кредитними спілками, ломбардами та фінансовими компаніями в Національний банк України та за пенсійними фондами, компаніями з управління активами до Комісії по цінних паперах.

На думку Нацбанку, під контроль якого перейде близько 1800 учасників небанківського фінансового ринку, принципи роботи з ними повинні бути універсальними. Це прозора структура власності, бездоганна репутація компаній і їх власників, а також чистота формування капіталу дотримання законодавства про фінансовий моніторинг і чітке бачення власної стратегії розвитку. Окрему увагу буде приділено захисту прав споживачів фінансових послуг.

Всі страхові компанії відповідають цим вимогам і виживуть в умовах, що склалися?

Перехід під контроль НБУ це важливий крок до очищення ринку, в якому він вже давно потребує. Страховий ринок зараз опинився в непростій ситуації. З одного боку, новий, серйозний регулятор, який не допустить не відповідність нормативним вимогам, з іншого економічна криза, викликаний коронавірусом і політичною ситуацією в країні. Нещодавно представники НБУ заявили, що для страхових компаній, які здійснюють виплати з отриманих платежів, потрясіння в економіці можуть стати фатальними. Адже внаслідок карантину і кризи надходження страхових платежів істотно зменшиться, і не буде з чого платити страхові виплати і зарплату, оренду та інші платежі. У багатьох страховиків немає адекватних резервів, і вони будуть змушені або не платити, або відстрочувати виплати. І багато з них збанкрутують.

Одна з великих вітчизняних компаній у своєму інтерв'ю заявила: «Сьогодні в Україні багато недокапіталізованих страхових компаній, які не мають ресурсів, щоб виконувати свої зобов'язання. Вони повинні піти. НБУ це зробить або карантин, але я вірю в те, що ринок очиститься, і від цього виграють всі. Адже лише тоді, коли на ринку будуть тільки платоспроможні компанії, люди зможуть бути впевненими в тому, що отримають фінансову захист від свого страховика».

Тенденція відходу страхових компаній з ринку

Тенденція відходу страхових компаній з ринку триває вже не один рік.

Після прийняття згаданого Закону ця тенденція особливо загострилася: так станом на 31.03.2020 в порівнянні з аналогічною датою 2019 року, кількість компаній зменшилася на 40 СК.  Компанії або самі склали ліцензії або ліцензії були відкликані регулятором і найчастіше в слідстві їх неплатоспроможності, порушення нормативів щодо формування активів або нормативів по запасу платоспроможності.  За останні півтора року регулятор зробив не одну публікацію зі списком страхових, які порушують ці нормативи, при чому в цих списках були як дрібні, середні так і великі компанії, як компанії з вітчизняним, так і іноземним капіталом.

У чому небезпека відходу компаній з ринку

 Відсутність Фонду гарантування виплат, такого який є на банківському ринку. При ліквідації банку, яке відбувається несподівано, його клієнт має можливість отримати 200 тис. грн. своїх вкладених коштів. На страховому ринку такого немає. Як правило страхові компанії перед відходом заздалегідь виводять активи, грошові кошти, рухоме і нерухоме майно і на момент припинення діяльності повернути внесені клієнтами платежі вже неможливо. На сьогоднішній день є ще один великий мінус в роботі страховиків це закрита оперативна, реальна інформація про їх діяльність. Навіть у тій яка оприлюднюватися, навіть експерту розібратися не просто.

 Тому , йдучи з ринку деякі страховики змусять відчути величезні проблеми клієнтів, які купивши поліса ОСЦПВ або купуючи їх зараз прирікають себе на ризики : споживачі, як і у випадку з банками не можуть бути експертами в питанні: як вибрати у кого купити поліс, що б не постраждати. Потрапивши в ДТП і фінансову кабалу не оббивати пороги , домагаючись виплати.

Вихід із ситуації

Поліси можна купувати, як на сайті страхової компанії, так і на нашому сайті - агрегаторі як  British Insurance : https://britishinsurance.com.ua/osago можна оформити електронний поліс ОСЦПВ в Україні. При чому в нашому варіанті не треба самому, заходячи на кожен сайт вивчати цінові пропозиції компаній, а можна все побачити відразу, обравши собі договір. І головне-бути впевненим у надійності страховика та достовірності поліса. Ми зробили експертну роботу за вас, відібравши надійних в цьому періоді страховиків, які мають комплекс розрахункових показників, що характеризують швидкість виплат, рівень офіційних скарг на хорошому рівні.  Крім того ми поквартально аналізуємо динаміку цих показників, що б не пропустити негативні тенденції страхової компанії. Але найголовніше – якщо раптом страхова компанія без достатніх на те причин відмовить вам у виплаті – ми будемо захищати вас офіційно. Цим і пояснюється такий підвищений попит на електронну автоцивілку.

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

Карантин буде сприяти розвитку електронних послуг. Він мимоволі став суттєвим поштовхом у розумінні різних верств населення, що отримати послугу через інтернет це зручно-не треба виходити з дому, швидко - не витрачаєш багато часу, так як всі професійні агрегатори, як British Insurance продумані до дрібниць, ефективно – отримуєш якісну послугу і надійно –виробляєш оплату по захищеному каналу з допомогою однієї з двох надійних платіжних систем. Тобто купівля електронного поліса автоцивілки в Україні буде гарантією успішної угоди. Особливо це стосується сайтів агрегаторів, як British Insurance , які дають не тільки надійність придбання, але і вибору страховика з вже професійно відібраних компаній.А для того, що б правильно відібрати потрібно добре знати ринок страхування в Україні, вміти правильно порахувати показники фінансової надійності страхової компанії.

Так само необхідно знати всі основні параметри роботи страхової компанії в ринку обов'язкового страхування відповідальності власників автотранспортних засобів і розуміти їх суть.  Ряд з них якраз і просигналізує: яке відношення компанії до клієнтів, чи є у неї кошти на швидку оплату збитків, т е. Затримує вона грошовий потік по виплатах.  Ми намагаємося це робити для вас, оновлюючи дані по страховим компаніям щоквартально.  Таким чином ми знімаємо з вас ці серйозні ризики вибору страхової компанії та ведення потім переговорів з нею по забезпеченню виплати збитків.

Достовірність автостраховки ОСАГО перевіряється поліцейськими в Єдиній централізовану базу даних обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності, оператором якої є Моторно-транспортне страхове бюро України (МТСБУ).

Новини по темі: