На електронну "автоцивілку" припадає 90% продажів у більшості страхових компаній

Електронна комерція з кожним роком дедалі більше набирає обертів. Вже нікого не здивуєш купівлею одягу, техніки, ліків, квитків, страхових полісів через інтернет. Це швидко, зручно, економно, оскільки дає можливість швидко порівняти ціни, не витрачаючи час на дорогу та відвідування необхідного товару. Це стосується і "автоцивілки", страхового поліса, який обов'язково має бути у кожного водія, крім тих, хто має право не купувати автоцивілку.

 

Дані з продажу онлайн

Якщо за даними Моторного (транспортного) страхового бюро України на початок 2019 року електронні договори ОСЦПВ становили 7% від загальної кількості, то у першому кварталі 2024 року – вже 74% (1,2 млн.) від усіх договорів обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності було укладено у електронний формат. При цьому більшість страхових компаній вже укладають в електронному вигляді понад 90% свого портфеля "автоцивілки". Зрозуміло, що рахунок продажу зі свого страхового сайту та сайтів – агрегаторів, як і нашого British Insurance.

І як кажуть, це не межа. Новий законопроект, який регулює цей вид страхування, який очікується, буде ухвалено Верховною Радою у другому читанні найближчими місяцями, передбачає відмову від паперових полісів та повний перехід на його електронний варіант.

Адже, як зазначає Моторне бюро, в середньому поліс ОСЦПВ можна оформити онлайн за 5-15 хвилин і відразу отримати його на електронну пошту.

 

Ціни страховок і надалі зростають

   Ми робили точний огляд у лютому Скільки коштує страховка на авто в Україні в 2024 році. Щодо загалом стану на ринку ОСЦПВ, то станом на 1 кв. цього року він росте і за кількістю, і за ціною. Так кількість придбаних полісів збільшилася на 5% до 1,7 млн., при цьому сума, яку від продажу отримали страховики на 26%. У середньому за квартал ціна страховки збільшилась на 20,1% та в середньому становить 1,263 тис. грн.

При цьому треба віддати належне, що страховики та виплачувати стали більше. Так, за три перші місяці цього року вони відшкодували збитки постраждалим у ДТП на суму 1,18 млрд. грн., що на 31,2% більше, ніж за аналогічний період роком раніше. Середній розмір страхового відшкодування також зріс із 29,019 грн. торік, до 32,370 грн. в цьому.

Тож все-таки мати автоцивілку вигідно, оскільки заплативши в середньому за страховку близько 1,3 тис. отримаєш у разі ДТП фінансову підтримку у розмірі 32,4 тис. грн., а максимальна сума (ліміт) нагадаємо: 160000 грн. з майна. Ну і пам'ятайте, що 5% страхових випадків за ДТП мають суми збитків понад 160.000 грн. і винуватцеві доведеться доплачувати особисто, якщо ви не купите поліс ДГО.

Ми надаємо вам найкращі знижки агрегатора British Insurance та надійність оформлення.

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

Новини по темі: