МВС з 1 травня запустить систему відеофіксації порушень ПДР в штатному режимі у Києві та області

Міністерство внутрішніх справ має намір з 1 травня поточного року запустити в штатному режимі роботу системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в Києві і в Київській області, і хотіло б за п'ять років знизити смертність на дорогах по всій країні вдвічі, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Зараз у світі під егідою ООН оголошено десятиліття за зниження смертності на дорогах. До 2030 року ООН встановило план: знизити загибель людей у світі в два рази в ДТП. Я думаю, що в Україні ми можемо разом з Міністерством інфраструктури поставити мету за п'ять років знизити смертність на дорогах України в два рази", - сказав Геращенко під час презентації системи президентові України Володимиру Зеленському в Києві в четвер.

Заступник міністра зазначив, що за статистикою 40% ДТП відбувається саме через перевищення швидкісного режиму. При цьому він навів як порівняння, що в 2019 році в Києві загинуло в ДТП 120 осіб, а у столиці Норвегії Осло – тільки один.

Він розповів, що на сьогодні в Києві встановлено 20 камер, і до 1 травня, дня запуску системи в штатному режимі, буде встановлено ще 30 камер в Київській області.

"Ці камери не встановлені де попало - вони встановлені в місцях, де за статистикою гинули і травмувалися найбільша кількість наших громадян", - підкреслив чиновник.

Наприклад, камери будуть працювати на Південному мосту, де за останні три роки загинуло дві людини і травмувалися більше 10, на Харківській площі, де за три роки загинуло 10 киян і гостей столиці.

Геращенко зазначив, що камера буде фіксувати перевищення швидкості, після цього патрульний поліцейський зафіксує на своєму комп'ютері і перевірить номери автомобіля.

"Після встановлення збігу номери автомобіля з його маркою виписується адміністративний протокол, який через "Укрпошту" буде направлятися порушнику. Ця особа зможе ознайомитися з фотографією, часом, місцем і навіть переглянути відеозапис, в який саме час його автомобіль перевищив швидкість. Якщо за кермом був не власник автомобіля, то він може повідомити особу, якій він довірив своє авто, щоб цей чоловік заплатив штраф", - пояснив він.

Новини по темі: