Чи потрібно ОСЦПВ для авто на транзитних номерах

Відразу потрібно зазначити, в законодавстві України ні де не йдеться про транзитні номери.  У період цього використовується поняття «тимчасово зареєстрований транспортний засіб».  Але для простоти будемо використовувати поняття транзитні номери.  Червоні транзитні номери встановлюють на автомобілі і мотоцикли відразу після зняття їх з обліку.  Максимальний термін дії транзитних номерів в Україні становить три місяці, але бажано уточнити цю інформацію в сервісних центрах МВС.  Після того, як це термін минув власник транспортного засобу повинен в обов'язковому порядку поставити його на облік і отримати постійний державний номер.

Нагадаємо, водії, які не отримали державні номери по закінченню трьох місяців відповідно до законодавства України підпадають під штрафи.  Штраф при першому порушенні складе 170-255 грн. А при повторному порушенні - 255-550 грн.

  У ст.17, п.17.1.  Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів» говориться, що поліси ОСАГО для автомобілів з тимчасовою реєстрацією повинні укладатися на термін від 15 днів.  Виходячи з цього випливає, що мінімальний термін дії автоцивілки може бути від 15 днів і діяти до 3 місяців.  Поліс автоцивілки повинен діяти до постійної реєстрації автотранспортного засобу.

Поліс автоцивілки на транзитні номери необхідний, навіть якщо між купівлею авто і його реєстрацією проходить 1-2 дня.  Якщо покупка автомобіля здійснюється в іншому місті, а також, коли автомобіль переганяється з Європи в Україну, то наявність такого поліса обов'язкова.  Якщо транспортний засіб переганяється через кордони, на нього встановлюються іноземні транзитні номери.

Слід так само відзначити, що раніше деякі водії намагалися мінімізувати свої витрати на страховку і ставили свої автотранспортні засоби на облік в невеликих населених пунктах, так як вартість поліса ОСЦПВ там була набагато нижче.  На даний момент такий спосіб став неактуальним, тому що так як з 2019 роки змінилося коригуючі коефіцієнти, що впливають на вартість страховки.  Зараз при розрахунку вартості поліса автоцивілки враховується не місце постановки на облік автотранспортного засобу, а місце реєстрації страхувальника.  Тому в поліс ОСЦПВ потрібно вписати місце прописки (реєстрації) за паспортом.  У техпаспорті так само необхідно вписати актуальні дані, щоб уникнути штрафних санкцій.  Автоматично штрафи будуть надсилати за старою адресою і повідомлення точно загубляться.  А за прострочення сплати штрафу нараховується пеня.

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

  Тому заходячи на сторінку покупки автоцивілки British Insurance, вибирайте свій тип реєстрації транспортного засобу і робіть покупку.

Найчастіші запитання

Як зробити ОСЦПВ на транзитні номери?

Тимчасово зареєстровані автомобілі є «авто на транзитних номерах». Для безпеки його потрібно застрахувати щонайменше на 15 днів. Зробіть це тут: ОСЦПВ. Вказуйте дату закінчення постійної реєстрації автомобіля та купуйте поліс онлайн за 5 хвилин.

Що таке транзитний поліс ОСЦПВ?

Це поліс автоцивілки з терміном дії щонайменше 15 днів, який необхідно придбати обов'язково при переміщенні «тимчасово зареєстрованого автомобіля» до його постановки на постійний облік.

Як перегнати авто без ОСЦПВ?

Це неможливо за законодавством для "авто на транзитних номерах" і вас обов'язково оштрафують. Ну і, крім того, потрапивши в ДТП, будучи винуватцем, ви зазнаєте фінансових збитків для себе.

Де можна оформити ОСЦПВ на 1 місяць?

Швидко та надійно оформити поліс ОСЦПВ, вказавши термін в 1 місяць, зручно на сайті – агрегаторі British Insurance.

Чи можна поставити машину на облік за транзитною страховкою?

"Транзитна страховка" обмежена за законодавством трьома місяцями. І поставити транспортний засіб на постійний облік з отриманням постійного держномера можна не пізніше цього терміну. Далі вам загрожують штрафи за відсутність реєстрації.

Як перегнати машину, якщо не вписана в страховку?

Поліс ОСЦПВ є обов'язковим на транзитні номери навіть, коли при купівлі за кордоном та переїзді в Україну для реєстрації ви хочете зробити це за один – три дні.

Як довго можна їздити транзитними номерами в Україні?

Оформивши «транзитну страховку» на ваше авто, ви можете пересуватися Україною на транзитних номерах рівно 3 місяці, якщо при оформленні ви встановили цей термін.

Новини по темі: