Автоцивілка в період війни, що змінилося? Як швидко та якісно придбати автоцивілку та як страхову компанію підібрати для автоцивілки

Війна внесла корективи у роботу всіх галузей економіки України. Страховий ринок не став винятком. Як і багато підприємств країни всі учасники страхового ринку також відчувають зниження ділової активності, помірне скорочення бізнесу, але при цьому роблять все можливе, щоб ситуація, що склалася, не позначилася на клієнтах і вони, як і раніше, отримували якісні послуги. Які, якщо говорити про автоцивілку, за період війни змінилися, на краще для автовласників.

Що нового сталося за 6 місяців на ринку обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності

З 1 липня 2022 року збільшилися розміри страхових сум за договорами ОСАЦВ.

Так за шкоду за шкоду, заподіяну майну потерпілих граничний розмір страхової виплати зріс зі 130 тис. грн до 160 тис. грн, а за шкоду, заподіяну життю та здоров'ю потерпілих, з 260 тис. грн до 320 тис. грн.

Плюсом такого рішення є те, що у разі ДТП його винуватцеві не доведеться шукати гроші для покриття різниці між максимальною належною виплатою та реальними збитками. А постраждала сторона, не чекаючи на рішення суду, отримає більше коштів на відновлення автотранспорту чи здоров'я, що є важливим фактором враховуючи зростання цін на автозапчастини, послуги майстерень та зростання цін на медикаменти.

Мінусом - дана норма поширюється на договори, укладені з 1 липня 2022 року, за всіма вже діючими виплати будуть здійснюватися у старих розмірах.Ще однією малоприємною стороною цього нововведення є збільшення вартості страхового поліса. Одне заспокоює, конкуренція між страховими компаніями не дозволить сильно збільшити ціну. Адже охочих купувати дорогі поліси за наявності дешевшої ціни багато не буде. Детально тут: https://britishinsurance.com.ua/article/novi-pravila-avtotsivilki-strakhovi-viplati-zrostut-i-vartist-polisu-avtotsivilki-zroste-tezh

Порада: щоб не помилитися і не придбати найдорожчий чи дуже дешевий поліс, яким потім неможливо буде отримати виплату. І не витрачати багато часу, штудуючи сайти страховиків, краще звернеться до перевірених агрегаторів, таких як Британський BritishInsurance https://britishinsurance.com.ua. На якому можна побачити пропозиції багатьох компаній, які поки що надійніші. Ми зважаємо на рейтинг страхових компаній, що важливо для вас: як страхову компанію підібрати для автоцивілки. Швидко та якісно придбати автоцивілку за найвигіднішою ціною зі знижками. Заходьте прямо зараз.

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

З 1 липня 2022 року в Україні новий розмір ліміту по "європротоколу"

Максимальний розмір виплати за шкоду, заподіяну майну потерпілих, у разі оформлення ДТП з використанням "європротоколу" збільшено з 50 тис. грн. до 80 тис. Грн. Це усуває одну з основних перешкод для більш активного використання "європротоколу", а саме побоювання водіїв щодо реальної оцінки розміру шкоди при пошкодженні автомобіля. Адже не просто визначити, скільки коштуватиме ремонт невеликої вм'ятини чи подряпини.Хоча за даними Моторного бюро, зараз більш ніж у 95% страхових подій по ОСАЦВ розмір збитків менший за новий ліміт у 80 тис. грн., тобто виплати за подіями, оформленими із застосуванням "європротоколу", вистачить на оплату компенсації збитків майже для будь-якої машини.

Плюси очевидні, що на місце ДТП не треба викликати поліцію. Особливо це важливо під час війни, коли пересування автошляхами може бути ускладнене, а частина представників Національної поліції залучена до оборони країни. Крім того, водії, які дотрималися всіх умов та оформили європротокол, можуть залишити місце ДТП одразу після його оформлення, звільняються від адміністративної відповідальності, передбачених за скоєння ДТП.

Бланк "європротоколу" зобов'язана видати страхова компанія, з якою укладено договір ОСАЦВ, незалежно від того, чи придбав автовласник звичайний "паперовий" поліс або електронний. У разі відсутності бланка, "європротоколу", за наявності планшета або смартфона можна скористатися електронним "європротоколом" через веб-інтерфейс МТСБУ. Детально  тут: https://britishinsurance.com.ua/article/zbilsheno-rozmir-viplati-za-evroprotokolom-za-polisom-avtotsivilki-praktichni-rekomendatsii-schodo-strakhovoi-podii

Мінуси: обов'язкове знання умов, за яких можна оформлювати «європротокол». Тільки якщо учасниками ДТП є не більше 2-х транспортних засобів, відсутні травмовані (загиблі), обидва водії-учасники ДТП мають діючі поліси ОСАЦВ, у них відсутні ознаки алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, або знаходження під впливом лікарських препаратів. І головне є взаємна згода щодо всіх обставин аварії, зокрема, у тому, хто є винуватцем.

Порада. Щоб отримати належну за законом страхову виплату, слід пам'ятати, що необхідно протягом 3 робочих днів звернутися зі своїм заповненим бланком до страхової компанії з якою укладали договір ОСАЦВ. У разі укладання «європротоколу» через "Електронну систему" повідомлення надходить страховикам автоматично.

Ми з вами.

Новини по темі: