Авторинок України в перший тиждень квітня впав на 64% до "докарантинної" березня

Продажі нових легкових автомобілів в перший тиждень квітня скоротилися на 64% в порівнянні з першим тижнем березня (коли ще не діяв карантин), повідомляє AUTO-Consulting.

"Український авторинок у квітні міцно пішов на карантин. Якщо в березні ще були сплески продажів, пов'язані більше з коливаннями курсу валют, то в перший тиждень квітня був повний штиль. Навіть, незважаючи на те, що уряд дозволив торгівлю новими автомобілями (з 3 квітня – ІФ)", - наголошується в повідомленні на сайті інформаційно аналітичної групи.

За даними сервісу "оперативний авторинок", який AUTO-Consulting реалізує з основними операторами ринку, у деяких марок в перший тиждень квітня зафіксовано спад продажів на 80-86%.

"І це вже з відкритими автосалонами. Потенціал напрацьованих раніше (у березні) клієнтів вже вичерпується, і ринок наблизився до "дна". Цифри продажів за тиждень по всій мережі у деяких операторів були найнижчими за весь час спостережень", - констатують аналітики.

При цьому ситуація з автомобілями для бізнесу (LCV) ще складніша - якщо в березні, навіть під час карантину, вони ще трималися, то в перший тиждень квітня падіння склало 73%.

"Як бачимо, озвучений перехід в "онлайн" не дав можливості автосалонам напрацювати клієнтів для продажу авто. Але навіть фізичне відкриття автосалонів з 6 квітня теж не сприяло сплеску продажів", - вважають в AUTO-Consulting.

Як повідомлялося з посиланням на дані AUTO-Consulting, в січні-лютому поточного року український авторинок демонстрував зростання продажів на 26% - до 13,94 тис.од. Експерти на початку року припускали зростання авторинку, мінімум, до 100 тис. авто. У 2019 році цей ринок виріс майже на 14% до 2018 року, склавши близько 90 тис. од.

При цьому в перший тиждень карантину продажі нових легкових автомобілів "злетіли" на 74% до "докарантинного" тижня, але вже в другий тиждень (23-29 березня) скоротилися на 48% в порівнянні з першим.

Автосалони у зв'язку з карантином перейшли в режим роботи "онлайн" з адресною доставкою авто, але 3 квітня Кабмін дозволив продаж авто в салонах.

Ну а про страховку: кращий варіант придбати поліс співвідношення ціна/якість-це скористатися послугами брокера, яким також представлений нашим інтернет-ресурсом British Insurance: це і онлайн калькулятор ОСЦПВ і можливість купити поліс ОСЦПВ онлайн за кілька хвилин.

Новини по темі: