Як купити поліс автоцивілки в Україні найвигідніше і надійно в 2022 році під час «страхопаду» Свіжа та актуальна інформація

Розберемо теоретично і практично можливості на фінансовому ринку України з придбання найбільш дешевого поліса ОСЦПВ, але при цьому скомбінуєм дві умови, які ми вам радимо витримувати завжди. Ну і особливо зараз в період розпочавшогося страхопада, коли ряд страхових компаній самі здали свої ліцензії, а ще ряд мають призупипинені ліцензії регулятором -НБУ. Крім того, ще ряд страхових компаній підуть з ринку з двох основних причин:

  • не виконання нормативів платоспроможності,
  • непрозорої структури власності.

 І так ці 2 умови за нашою порадою:

1) пошук найдешевшого варіанту;

2) впевненість в надійності компанії, виконанні вимог за нормативами платоспроможності та розкриття структури власності.

 

1.Вибір варіантів покупки поліса автоцивілки

 

Раніше ми докладно пояснили вам, як краще всього обрати в 2022 році вигідний варіант полісу автоцивілки: https://britishinsurance.com.ua/article/yak-kupiti-polis-avtotsivilki-v-ukraini-najvigidnishe-i-nadijno-v-2021-rotsi.  Заходьте на British Insurance,  увійдіть прямо тут в калькулятор і за хвилину можете  дізнатися діапазон цін різних СК і з різними умовами.

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

 

2. Умови, що впливають на ціну електронної автоцивілки. Акції на British Insurance

 

Варто стежити за акціями з продажу електронних полісів. У нас регулярно на British Insurance проходять такі акції і змінюються знижки для різних СК. Не тягніть з покупкою поліса до останнього дня закінчення його дії. Ось ви як раз і бачите акцію на поліса СК «Інтер-Поліс» зі знижкою від нас на 25%.

 

3. Як купити і з економією і надійно без ризику втрати коштів під час «страхопаду»

 

Перша причина втрати ліцензій(закриття компаній)нормативи платоспроможності, які були прийняті колишнім регулятором(НФУ) ще в  2018 році. Місяць тому глава НБУ Кирило Шевченко в своєму пості в фейсбуці заявив: «На жаль, кількість страхових компаний - порушників вимог регулятора до платоспроможності залішається суттєвою. Станом на 1 квітня 44 страховики-ліцензіати не віконували норматив платоспроможності та достатності капіталу або ризиковості активів».

Ми інформувалі в своєму блозі на сайті про призупинення ліцензій НБУ у 5 страхових компаній, одна із яких –ОДО «МСК» з Харкова нещодавно подала заяву про вихід з ринку та НБУ відкликав всі її ліцензії. Також ми дали повну юридичну консультацію щодо того, як вам діяти, якщо у вас поліс однієї з вказаних страхових компаній.

А ось вже в червні 2021 року НБУ виключила з реєстрів 23 небанківських фінансових установ, а саме: 10 це страхових компаній, 7 фінансових компаній, 3 лізингові компанії, один кредитний союз і два ломбарду, відзначається в повідомленні на сайті регулятора.

Тенденція до скорочення кількості учасників небанківського фінансового ринку буде тривати, і в більшості випадків це буде відбуватися шляхом добровільного відходу компаній, такий прогноз озвучила директор департаменту нагляду за ринком небанківських фінансових послуг НБУ Ольга Максимчук в ході прес-брифінгу нещодавно.

За останній рік кількість небанківських фінансових компаній скоротилася на 103. При цьому скорочення було характерно для всіх видів діяльності небанківського сектора. Крім того для страховиків, кредитних спілок та ломбардів ця тенденція є характерною протягом останніх п'яти років, підкреслила Максимчук.

Найбільше скорочення і відбулося саме на страховому ринку:  з нього пішли 34 страхові компанії. Звичайно, що буде проблемою для частини клієнтів. Звичайно, що НБУ буде наглядати за сплатою відшкодувань такими компаніями для вас, але проблеми таки можуть бути.

Непрозора структура власності, як друга причина можливого закриття компаній.  24 червня 2021 року НБУ оголосив про те що сплив строк, згідно з  Положенням про вимоги до структури власності надавачів фінансових послуг. Надавачі фінансових послуг і в першу чергу страхові компанії мали подати до Національного банку документи про структури власності.

Лише 1269 із 1580 компаній, або 80% учасників небанківського ринку, подали документи про свої структури власності в установлений НБУ строк. Найбільша частка компаній, які подали документи про структури власності, серед страховиків – понад 87%, найнижча – серед ломбардів (65%).

Водночас 311 компаній, або майже 20% надавачів фінансових послуг, порушили вимоги Положення про вимоги до структури власності надавачів фінансових послуг та не подали документи про структуру власності. Тому 13 % страховиків знаходяться в стані ризику застосування до них заходів впливу.

 Саме з цього викладеного матеріалу вам не потрібно  забувати про важливий фактор № 2. Ви не знаєте яка компанія піде з ринку. Інакше ваш «вигідний» поліс при ДТП може перетворитися в серйозний збиток для вашого бюджету або бюджету сім'ї. Ми писали в статтях про наші методики відбору СК по ряду щоквартальних показників, що публікуються МТСБУ. СК, які мають дуже великі терміни врегулювання, або мають високий рівень скарг (понад 2%) або частку вимог, врегульованих в термін до 90 днів з дати ДТП всього лише 10-30%, а не 60 -70%, точно також продають свої поліса і в тому числі через деякі сайти- агрегатори. Ми не продаємо такі поліса вам. У нас жорстка методика відбору по показникам щоквартальних звітів Моторного бюро і не рекомендуємо купувати їх у компаній з такими показниками. Коли ви розглянете ці показники у нас на сайті, і ввівши в єдину форму свої особисті дані та параметри авто в калькуляторі, натиснете «British Insurance рекомендує» - отримуєте вибір кращих компаній за нашою методикою. Ми з вами.

Новини по темі: