Електронний європротокол в ОСЦПВ та як його використовувати

Що таке електронний європротокол в ОСЦПВ

Чим відрізняється паперовий протокол від електронного?

Основні переваги використання європротоколу

Які вимоги щодо використання електронного європротоколу в Україні?

Що потрібно для заповнення електронного Європротоколу на сайті МТСБУ?

Який страховий ліміт щодо європротоколу?

Коли не варто використовувати європротокол

Що ще важливо знати про європротокол

 

Закон, який введено в Україні, дає можливість при попаданні в ДТП за низки умов спільно з учасником оформити європротокол онлайн без категоричного обов'язку. Не треба намагатися це робити, якщо один із учасників вимагає виклик поліції, а не спільне оформлення європротоколу. Ну а заповнений відповідно до вимог бланк буде вашим стовідсотковим оформленням ДТП. Використовувати європротокол онлайн для оформлення ДТП можна за 5 умов.

Що таке електронний європротокол в ОСЦПВ

Європротокол при ДТП — це єдина форма, яка буде заповнена вами спільно з учасником аварії. Вона буде основою виплати відшкодування потерпілому учаснику. І якщо раніше бланк європротоколу був лише від страховика, то зараз чудовий варіант онлайн заповнення через сайт МТСБУ.

Ну і не забувайте вчасно оформити також онлайн, поліс ОСЦПВ із найвигіднішою ціною Британського агрегатора British Insurance.

 

Чим відрізняється паперовий протокол від електронного?

І так головне питання: де взяти європротокол. Він юридично нічим не відрізняється і є аналогом паперового бланка. Оформлення онлайн європротоколу просто робиться зі смартфона чи планшета.

Основні переваги використання європротоколу

Коли оформлюють європротокол: коли ви потрапили у незначну ДТП і не хочете з учасником аварії викликати поліцію та мати низку проблем. Так перебуваючи в місті, де у вас сталася ДТП, ви разом із вашим учасником оформите в одному екземплярі за допомогою звичайного смартфона, що буде просто і дуже зручно. Заповнюючи на мобільному пристрої, ви камерою смартфона робите всі необхідні знімки і перебуваючи в інтернеті, документ, що оформлюється, потрапляє в МТСБУ і далі потрапить до страхової компанії.

Які вимоги щодо використання електронного європротоколу в Україні?

1. Не більше двох автомобілів потрапили у ДТП та без жертв самих водіїв чи пасажирів.

2. В обох учасників лише українські поліси ОСЦПВ.

3. І винуватець ДТП та потерпілий погодилися з усіма обставинами, включаючи погодження винуватця цієї аварії.

4. Обидва водії не перебували в алкогольному сп'янінні або наркотичному отруєнні.

5. Ви визначили, що сума збитків авто не більше 80 тис. грн.

6. У когось, хоч одного учасника цієї аварії, є смартфон або планшет. Також є доступ до інтернету та камера у вашому пристрої, що й дасть можливість оформити електронний європротокол.

Повна інформація про страхову компанію постраждалого клієнта має бути обов'язково у реєстрі МТСБУ.

 

Що потрібно для заповнення електронного Європротоколу на сайті МТСБУ?

12 кроків оформлення Європротоколу онлайн

Як оформити європротокол: зробіть 12 кроків оформлення Європротоколу онлайн. Ми докладно та покроково опишемо вам заповнення європротоколу

1. Заходьте на сторінку сайту МТСБУ htpps//dtp.mtsbu.ua та натиснувши «ОФОРМИТИ».

 

 

2. Як заповнювати європротокол: тут ви побачите всі основні умови оформлення європротоколу і ставите всі ці позначки і продовжуєте переміщення по сторінках сайту.

 

3. Далі ви ставите на наступній сторінці дату та точний час події. Далі заповнюєте: ідентифікаційний код або ЄДРПОУ двох учасників ДТП та власників полісів. Також держномери транспортних засобів і продовжуєте переміщення сторінками.

4. При правильному заповненні та без помилок ви зможете продовжувати. А якщо ні: перевірте заповнення та знайдіть помилки. І потім продовжуйте далі.

5. Фотографуйте авто у ДТП із чотирьох різних сторін. Завантажуйте ці фото та інформуйте про наявність відеофіксації від учасника в аварії. Звільняйте далі проїжджу частину дороги та продовжуйте просування сайтом для закінчення оформлення.

6.Тепер робіть фото ваших посвідчень водіїв та свідоцтва реєстрації ваших авто та продовжуйте далі.

7. Далі, позначте на карті місце вашої аварійної події.

8. Тепер кожен із двох учасників має відзначити об'єктивно всі причини ДТП та їх обставини, наприклад: збитки під час стоянки, обгін одного учасника.

9. Вам буде запропоновано схему вашої ДТП і продовжуйте далі. Якщо вона не підійшла, то малюйте вашу схему і продовжуйте. А якщо є свідки аварії, вкажіть їх дані.

10. Далі перевірте всі ваші дані з вашим учасником аварії і продовжуйте далі.

11. Вкажіть контактні номери. Потім отримаєте код підтвердження вашого європротоколу. Продовжуйте далі.

12. Отримавши коди через SMS, введіть їх і знову продовжуйте завершення.

Який страховий ліміт щодо європротоколу?

Важливо: сума збитків однієї із сторін не перевищить за оцінкою 80 000 грн. Цю суму було прийнято минулого 2022 року.

Коли не варто використовувати європротокол

Використовувати його не можна у разі невиконання перелічених нами вимог та особливо важливих, наприклад, коли у ДТП виявилося більше двох авто, або, не дай Боже, учасники ДТП мають алкогольне чи наркотичне сп'яніння. Якщо виявилося, що в когось не Український поліс ОСЦПВ. Ви не можете домовитись з учасником і він звинувачує вас.

Що ще важливо знати про європротокол

І так європротокол це право, але не обов'язок водіїв при ДТП. Хто має заповнювати європротокол? Якщо ви вирішили заповнити європротокол, а другий учасник не згоден на це або намагається звинуватити або погрожувати, то потрібно викликати поліцію для оформлення.

Як працює європротокол. Якщо ви успішно оформили, то вам не потрібно повідомляти поліцію про аварійну подію. Але якщо ви, як винуватець, то повинні протягом 3-х днів подати оформлений протокол до страхової компанії, яка є вашим страховиком з ОСЦПВ. Далі ви отримаєте відшкодування, але маєте пам'ятати, що у розмірі не більше 80 тис. грн.

Отже, оформивши європротокол, ви успішно заощадили час. Якщо ви порушили правила, вам не потрібно платити штраф.

 Не вилучаються посвідчення водія і не потрібно втрачати час на суд.

Новини по темі: