Кількість електронних договорів ОСАГО з початку 2020р збільшилося в 3,2 рази: довіра до електронних договорами ОСАГО зросла

Довіра до електронних договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників за 6 місяців 2020 року збільшилася в 3,2 рази в порівнянні з аналогічним періодом роком раніше.

 За цей період на сайтах-агрегаторах таких як British Insurance - https://britishinsurance.com.ua/osago, на сайтах страхових компаній та інших електронних носіях було придбано понад 1,3 мільйона полісів автоцивілки.

 Сума страхових платежів за такими договорами склала майже 1,120 мільярдів гривень, що в 3,8 рази більше, ніж за 6 міс.  2019 року.

 Як повідомляє Моторне (транспортне) страхове бюро України, при цьому в другому кварталі поточного року в порівнянні з першим кварталом кількість е-полісів збільшилася на 42%.  Тільки за цей період було укладено майже 780 тисяч електронних договорів автоцивілки.

 Загальна кількість електронних договорів, укладених з лютого 2018 року- початку роботи системи досягло 2,700 мільйонів, сума премій по ним майже 2,2 мільярда гривень.

 МТСБУ зазначає, що частка ТОП-20 страховиків становить 86% від загальної кількості укладених електронних договорів.

 Також уточнюється, що триває робота по переходу на електронний формат страхового сертифіката "Зелена карта".

Новини по темі: