Збільшено розмір виплати за «європротоколом» за полісом автоцивілки. Практичні рекомендації щодо страхової події.

Збільшено максимальний розмір страхової виплати при оформленні "європротоколу" в Україні

Переваги нового ліміту

Умови оформлення «європротоколу»

Оформлення додаткової цивільної відповідальності – ваша безпека

 

Збільшено максимальний розмір страхової виплати при оформленні "європротоколу" в Україні

Новий збільшений розмір страхової виплати при оформленні "європротоколу" в Україні становить тепер 80 тис. грн (раніше 50 тис.). Важливо: з 1 липня це діятиме для всіх водіїв із полісами ОСАЦВ (автоцивілки). При цьому це не залежатиме від дати укладання договору.

Підвищення лімітів усуває одну з основних перешкод для більш активного використання "європротоколу" – побоювання водіїв щодо реальної оцінки розміру шкоди при пошкодженні автомобіля. За даними МТСБУ, більш ніж у 95% ДТП, які є страховими подіями і які покриваються полісами ОСАЦВ, розмір шкоди менше 80 тис. грн., тобто виплати за подіями, оформленими із застосуванням "європротоколу", вистачить на оплату компенсації збитків майже для будь-якої машини.

"Зараз, під час війни, коли пересування автошляхами може бути ускладнене, а частину представників Національної поліції залучено до оборони країни, можливість оформити ДТП самостійно набуває особливого значення", наголошується в повідомленні Моторного бюро.

Нагадуємо, що бланк "європротоколу" ви можете отримати з двох джерел:

• від страхової компанії, з якою укладено договір ОСАЦВ, незалежно від того, придбав автовласник звичайний "паперовий" поліс або електронний.

• електронний "європротокол" через веб-інтерфейс МТСБУ, за наявності у вас планшета чи смартфона.

Переваги нового ліміту

Збільшений новий розмір ліміту (виплати за «європротоколом») позитивно вплине на можливість значної кількості учасників страхової події отримати страхове відшкодування без проблем. Оформлення документів ви робитимете самостійно без виклику представників Національної поліції. В умовах воєнного стану це полегшуватиме фіксацію ДТП і особливо це полегшить ситуацію в районах, в яких мають місце бойові дії. Також важливо, для вас що таке страхове врегулювання не вимагатиме рішення суду. Знаючи обстановку в Україні, суди можуть затягувати судові суперечки та досить надовго. А «європротокол» суттєво полегшить все вам, при потраплянні у ДТП, процес покриття (відшкодування) ваших збитків. Зазвичай на це йде до двох тижнів.

Умови оформлення «європротоколу»

Нагадуємо вам, що скористатися "європротоколом" можливо тільки коли:

• у страховій події брало участь не більше 2-х авто або транспортних засобів;

• немає травмованих чи загиблих у ДТП громадян;

• обидва водії-учасники ДТП мають дійсні поліси автоцивілки;

водії транспортних засобів-учасників погодилися та домовилися за основними обставинами і в тому числі щодо винної та постраждалої сторони;

• водії визнали відсутність один у одного алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння. Також можливий стан, викликаний забороненими лікарськими препаратами.

Пам'ятайте, що, якщо хоч одну з цих умов не буде виконано, вам доведеться обов'язково викликати співробітників Національної поліції для оформлення ДТП. Крім того, при виконанні умов оформлення «європротоколу», а також якщо ви разом із постраждалим учасником зможете безпечно пересуватися на своїх авто, ви повинні уточнити, чи зможе під'їхати Нацполіція. У разі неможливості виїзду представників Національної поліції на місце ДТП, ви також маєте досягти домовленості в оцінці обставин скоєного ДТП згідно з п. 2.11. Правил дорожнього руху ви обидва можете прибути до найближчого посту або органу Національної поліції для оформлення всіх необхідних матеріалів. Але ви при цьому спочатку маєте скласти схему події та поставити свої підписи під нею.

Крім того, що Національний банк України своєю постановою від 1 червня 2022 року збільшив з 50 тис. грн. до 80 тис. грн. розміри страхової виплати за шкоду, заподіяну майну потерпілих, у разі оформлення "європротоколу", за якого оформлення документів про ДТП відбувається без участі уповноважених працівників Національної поліції України, змінено та ліміти страхових виплат:

• максимальну страхову суму за договорами ОСАЦВ за шкоду, заподіяну майну потерпілих, збільшено зі 130 тис. грн. до 160 тис. грн.;

• за шкоду, заподіяну життю та здоров'ю учасників страхової події, з 260 тис. грн. до 320 тис. грн.

Однак ця норма, на відміну від суми страхової виплати за «європротоколом», поширюється на договори автоцивілки, які укладені вже після 1 липня.

Оформлення додаткової цивільної відповідальності – ваша безпека

На жаль 5% страхових випадків приносять серйозніші збитки і тому наша порада: купуючи вигідно у нас на Британському агрегаторі British Insurance: https://britishinsurance.com.ua поліс автоцивілки доповніть його полісом ДЦВ, що врятує вас від особистих збитків, тому що навіть ліміт у 160 тис. грн. невеликий у порівнянні з Європейськими лімітами страхових виплат і за серйозної ДТП це не покриє ваші збитки. Національний банк України сьогодні 21 липня скоригував офіційний курс гривні щодо долара США на 25% до 36,5686 грн/дол. США. І зрозуміло, що 160 000 грн. це лише 4375 дол. США за офіційним курсом. А при ДТП пошкодження кузова, фар, агрегатів та обладнання цей ремонт коштуватиме набагато більше.

На нашому сайті  British Insurance , коли ви будете робити  порівняння цін і умов страховки, вирішуйте  на підставі нашої інформації по компаніям, яку страхову компанію обрати, приймайте рішення купити і додаткове  страхове покриття (ДЦВ).  Вибравши страхову компанію, натисніть на кнопку «Детальніше ...» і подивіться на характеристики СК для вашої впевненості і переконайтеся, що ви можете купити додаткове страхове покриття.  Не всі компанії його продають.  Вибравши розмір додаткового покриття, натискайте «купити онлайн» і оформляйте собі відразу два поліса і свій повний спокій надалі.

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати вартість ОСЦПВ та ДЦВ

Розрахувати тут вартість ОСЦПВ та ДЦВ

За держ. номером
За параметрами авто
Cтрахові компанії, які ми відібрали по методиці Британської надійності
не використовуйте поле, якщо авто тільки зареєстроване
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги
Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Зі знижкою до 22% 

Авто на єврономерах
Є ліцензія таксі
У мене є пільги

Вказуйте правильне місце реєстрації власника ТЗ – страхова компанія не зареєструє поліс з невірно вказаним населеним пунктом

Новини по темі: